Pendeldienst Utrecht Centraal – Utrecht Maliebaan

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Pendeldienst Utrecht Centraal - Utrecht Maliebaan
STR+lABZgr (sinds 26 juli 2010)
KRZABZg+r Knooppunt Blauwkapel
eHSTSTR Utrecht Overvecht (wordt niet gestopt)
BHFSTR Utrecht Centraal
STRKBHFxe Utrecht Maliebaan
eABZg+lexSTRr tot 14 dec 2008 (inmiddels opgebroken)
eHSTBSicon .svg Bunnik (werd niet gestopt)
BHFBSicon .svg Driebergen-Zeist (van 14 dec 2008 tot 26 juli 2010)
Na kop te hebben gemaakt rijdt de trein de spoorlijn naar het Maliebaanstation op.
Kopmaken van de trein, even voorbij de Waterlinieweg.
Een Sprintertreinstel (SGMm) staat in het Spoorwegmuseum gereed voor een rit op de pendeldienst. Rechts staat 'Blauwe Engel' DE 41 gereed voor een rit als Heimwee Express naar Amersfoort; 9 augustus 2014. Foto: Erik Swierstra.
De Pendeldienst onderweg naar het Spoorwegmuseum die kopmaakt bij spoorwegknooppunt Blauwkapel onder het viaduct van de A27 (mei 2017).

De huidige pendeldienst tussen Utrecht Centraal en Utrecht Maliebaan bestaat sinds juni 2005. Door deze pendeldienst stoppen er weer regelmatig treinen bij station Utrecht Maliebaan, zodat het Spoorwegmuseum per trein bereikbaar is.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Al eerder reed er een pendeldienst tussen Utrecht Centraal en Utrecht Maliebaan. In het jubileumjaar van de Nederlandse Spoorwegen, 1989, deed het pas gerestaureerde museum-Blokkendoos-treinstel hier dienst. Dit treinstel reed een halfuursdienst. Als het druk was werd het Blokkendoos-treinstel uit de dienst genomen en werd er met Plan V-treinstellen een 20-minutendienst gereden.

Gelijktijdig met de heropening van het museum in 2005, na een grote verbouwing, werd een nieuwe pendeldienst ingesteld, die eenmaal per uur ging rijden.

Route en rijtijden[bewerken | brontekst bewerken]

NS verzorgt gedurende de openingstijden van het museum eens per uur een pendeldienst met station Utrecht Centraal. Omdat er geen rechtstreekse verbinding mogelijk is, moet de trein onderweg kopmaken. Dit gebeurt sinds 2010 bij stopplaats Blauwkapel. De ritduur varieert van 15 tot 19 minuten.

Het betreft de volgende treinserie:

Serie Treinsoort Route Bijzonderheden
28300 Sprinter (NS) Utrecht CentraalUtrecht Maliebaan Trein naar het Spoorwegmuseum, alleen als dit open is (niet op maandag, behalve tijdens de schoolvakanties)

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het kopmaken gebeurde de eerste jaren bij Lunetten Aansluiting. De trein reed op alle dagen dat het museum open was.

Vanwege de werkzaamheden voor de capaciteitsuitbreiding tussen Vleuten en Geldermalsen (VleuGel) verviel per 2009 de rechtstreekse verbinding tussen Utrecht Maliebaan en Utrecht Lunetten Aansluiting: er kon daar sindsdien vanaf Utrecht Maliebaan alleen nog richting Arnhem worden gereden. Daarom keerden de treinen sinds 14 december 2008 op Driebergen-Zeist. De ritduur werd hierdoor verlengd van een kwartier tot ongeveer 25 minuten, maar reizigers konden ook in- en uitstappen op station Driebergen-Zeist. Per 2 februari 2009 werden de doordeweekse ritten opgeheven en reed de museumtrein alleen nog op zaterdag en zondag.[1]

Per 26 juli 2010 werd de route weer gewijzigd, er wordt sindsdien gereden via station Utrecht Overvecht, waar niet wordt gestopt. Er wordt kopgemaakt op spoorwegknooppunt Blauwkapel waardoor de ritduur afhankelijk van de wachttijd daar weer terugging naar 15 tot 19 minuten. De pendeldienst rijdt elke dag, met uitzondering van de maandag, elk uur gedurende de tijd dat het museum open is.

De afstand van Utrecht Centraal naar het museum is met de pendel ongeveer 9 kilometer. Vooral door het kopmaken gaat veel tijd verloren. Te voet is het 1,5 kilometer, wat in ongeveer dezelfde tijd kan worden afgelegd.

Vervoerbewijs[bewerken | brontekst bewerken]

Station Utrecht Maliebaan (ook aangeduid als het Spoorwegmuseum) is op 14 november 2012 een regulier tariefpunt geworden. Er zijn ook de normale voorzieningen hiervoor: NS-kaartlezers en een NS-kaartautomaat. Voor die tijd moest een speciaal kaartje gekocht worden voor de pendeldienst en waren reguliere vervoerbewijzen niet geldig. Ook was vroeger een combinatie-ticket beschikbaar. Dit kaartje was een vervoerbewijs op de pendeldienst en toegangskaart tot het museum.

Materieel[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds 10 december 2006 reed in de museumpendel overwegend SGM-II, de CityPendel. Regelmatig werd echter ook Plan V ingezet. Sinds 2008 wordt de gemoderniseerde versie van de CityPendel, SGMm-II, ingezet als museumpendel. Ook de Sprinter Lighttrain wordt sinds 2010 ingezet als pendeldienst, naast de Mat'64 Plan V. Enige tijd is de pendeldienst tussen Utrecht Centraal en Utrecht Maliebaan deels gereden door het treintype DDZ. Deze rijdt 's ochtends mee met de 5600 serie (Zwolle - Utrecht Centraal), om vervolgens dienst te doen tussen Utrecht Centraal en Utrecht Maliebaan. 's avonds rijdt deze DDZ weer als versterking in de 5600 serie.

In 2022 wordt voornamelijk de Sprinter Lighttrain ingezet, nadat de SGMm-II in december 2021 uit dienst is gehaald.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]

  1. NS: aanpassingen per 2 februari 2009 (gearchiveerde versie)