Peninsula Barracks

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
30-09-2014

Deze vertaling uit het Engels moet nodig worden opgeknapt

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia, vindt dat deze vertaling in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past. De pagina is daarom in de categorie:Wikipedia:Op te knappen vertaling geplaatst.

Wil je meehelpen er wat aan te doen, lees dan het Engelstalige artikel en verbeter de Nederlandstalige tekst aan de hand van het origineel. Wees er zeker van dat je exact begrijpt wat er in de Engelstalige tekst staat voordat je de Nederlandstalige tekst aanpast. Lukt het niet om alles te doen, doe dan wat je wél kunt en sla het artikel daarna op. Uitsluitend als je ervan overtuigd bent dat het gehele artikel is gecontroleerd en correct is, mag je dit sjabloon verwijderen. Daarmee verdwijnt het artikel ook uit de categorie op te knappen vertalingen.

Peninsula Barracks

De Peninsula Barracks vormen een militair gebouwencomplex in de Britse stad Winchester (Hampshire).

Geschiedenis[bewerken]

De kazerne stond oorspronkelijk bekend als de Upper Barracks, Winchester in Winchester. De kazerne werd begin 20e eeuw gebouwd op de plek van King's House, een nooit voltooid paleis dat door Sir Christopher Wren voor koning Karel II was gebouwd en door brand was verwoest.

De kazerne was sinds 1858 de residentie van King's Royal Rifle Corps en de Rifle Brigade. Ze werden in 1960 het regionale opleidingscentrum voor infanterie de Green Jackets Brigade. De naam werd in 1964 veranderd van Upper Baracks Winchester naar Peninsula Barracks. In 1985 werd de kazerne gesloten en werd het opleidingsinstituut werd naar de Sir John Moore's Barracks, op de locatie Flowerdown net buiten Winchester, verplaatst.

In 1994 verkocht het Ministerie van Defensie de meeste gebouwen aan private partijen. Sommige ruimtes werden in gebruik genomen voor de Militaire Museums van Winchester oftewel Winchester's Military Museums, een complex van musea die bij elkaar liggen maar apart opereren. De musea zijn Horse Power, het Regimental Museum of The King's Royal Hussars, The Royal Hampshire Regiment Museum, The Royal Green Jackets (Rifles) Museum, The Gurkha Museum, The Guardroom Museum, het Museum of the Adjutant General's Corps en het The Light Infantry Museum.

Monumentale status[bewerken]

Sommige delen van de kazerne hebben de een na hoogste monumentale status, waaronder het hoofdkwartier en museum van het regiment Green Jackets (groene uniformen) (Engels: Green Jackets Headquarters and Museum), de sportschool (Engels: Gymnasium), de poort bij de hoofdingang en pieren {Engels: Main Entrance Gate Piers), de overige poorten, geflankeerde leuningen en pieren (Engels: Gates and Flanking Railings and Piers), het museum van koninklijke Huzaren (Engels: Royal Hussars Museum),voorheen residentie van de schutters (Engels: Militia Stores) genaamd, het oostelijk blok (Engels: East Bloc), de bewakerskamer (Engels Guardroom), de kapel en het klaslokaal (Engels: Chapel and Schoolroom), het koninklijke blok (Engels: Mons Block), het noordelijke blok (Engels: North Block), de schuur om te oefenen met wapens (Engels: Weapons Training Shed) en het westelijke blok {Engels: West Block).