Peter Davison

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Peter Davison
Peter Davison 2016.jpg
Algemene informatie
Volledige naam Peter R. Moffett
Geboren 13 april 1951
Land Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Werk
Beroep acteur
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Peter Davison (Londen, 13 april 1951) (echte naam Peter Moffett) is een Britse acteur. Zijn vader was geboren in Guyana. Davison studeerde aan de Central School of Speech and Drama. Hij koos voor de naam Peter Davison om verwarring met de regisseur Peter Moffatt te voorkomen.

Hij trouwde met de Amerikaanse actrice Sandra Dickinson in 1978. Samen hebben zij een dochter, Georgia Moffett. In 1994 zijn ze gescheiden. Aanvankelijk had hij diverse baantjes. In 1977 had Davison een rol in de televisieserie Love for Lydia, waar hij tegenover de jonge Jeremy Irons speelde.

Echt bekend werd hij met zijn rol van Tristan Farnon in de serie over een aantal dierenartsen All Creatures Great and Small. In 1981 kreeg hij de rol van de vijfde incarnatie van de dokter in Doctor Who (1981-1984). Pas in 2000 kreeg hij weer een andere grotere rol: David Braithwaite in At Home with the Braithwaites. Later speelde hij in The Last Detective. Ook speelde hij rollen in de detectives The Mrs. Bradley Mysteries, Unforgiven, Midsomer Murders en in Marple's: At Bertam's Hotel.

In 2003 trouwde Davison met zijn derde vrouw Elizabeth Morton. Zij hebben twee zoons, Louis en Joel. Zijn dochter uit zijn tweede huwelijk, actrice Georgia Moffett, is getrouwd met acteur David Tennant, die net als Davison de rol van Doctor Who heeft gespeeld.