Peter Gillis (ondernemer)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Peter Gillis
Peter Gillis op vakantiepark Hengelhoef
Persoonlijke informatie
Geboren 20 maart 1962
Geboorteplaats Rijen, Vlag van Nederland Nederland
Bedrijf Oostappen groep
Portaal  Portaalicoon   Economie

Peter Gillis (Rijen, 20 maart 1962) is een Nederlands ondernemer en investeerder. Hij is eigenaar van de Oostappen Groep Vakantieparken, een keten van recreatiebedrijven in Nederland en België.

Zijn bedrijf leverde hem vier jaar op rij een vaste notering op in de Quote 500, de lijst met rijkste Nederlanders. In 2020 had Gillis een geschat vermogen van 220 miljoen euro.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Oostappen vakantieparken voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Gillis is opgegroeid op camping Kampzicht (nu bekend als d'n Mastendol) in Rijen. Zijn eerste vakantiebaan was bij een slagerij. Vervolgens ging hij naar de slagersvakschool. Naast de lagere school is dit de enige opleiding die hij heeft afgerond.

De handelsgeest van Gillis komt in 1986 duidelijk naar boven wanneer Camping en strandbad Oostappen in Asten te koop staat. Gillis doet samen met zijn familie het hoogste bod: 4,25 miljoen gulden. Na twee jaar wordt Gillis enige eigenaar van deze, die momenteel[(sinds) wanneer?] bekend staat als Vakantiepark Prinsenmeer. Dit park vormt de basis van uitbreiding van Oostappen Groep Vakantieparken. Bij de aankoop was er sprake van 300 vaste en 200 toeristische plaatsen op het 50 hectare grote terrein, waarvan 10 hectare water. Nu[(sinds) wanneer?] bevinden zich op hetzelfde oppervlak 1.700 plaatsen, variërend van vaste en toeristische plaatsen tot verhuurchalets en -caravans.

Televisie[bewerken | brontekst bewerken]

In 2017 is Gillis al te zien in de WNL-documentaire Vakantie voor iedereen, die op 29 augustus 2017 wordt uitgezonden op NPO 2.[1] In 2020 is hij te zien in zijn eigen realityserie Familie Gillis: Massa is Kassa op SBS6.[2]

Persoonlijk[bewerken | brontekst bewerken]

Gillis is ongehuwd en heeft drie kinderen uit een eerder huwelijk. Zijn vriendin Nicol (29 maart 1990) is veel jonger en is ook bekend geworden van de realityserie.