Peter Gillis (ondernemer)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Peter Gillis
Peter Gillis op vakantiepark Hengelhoef (2019)
Persoonlijke informatie
Geboren 20 maart 1962
Geboorteplaats Rijen, Vlag van Nederland Nederland
Bedrijf Oostappen Groep Vakantieparken
Portaal  Portaalicoon   Economie

Peter Gillis (Rijen, 20 maart 1962) is een Nederlands ondernemer en investeerder. Hij is eigenaar van de Oostappen Groep Vakantieparken, een keten van recreatiebedrijven in Nederland en België. Zijn bedrijf leverde hem vier jaar op rij[(sinds) wanneer?] een vaste notering op in de Quote 500, de lijst met rijkste Nederlanders. In 2020 had Gillis een geschat vermogen van 40 miljoen euro.

Jeugd en opleiding[bewerken | brontekst bewerken]

Gillis is opgegroeid op camping Kampzicht (nu bekend als d'n Mastendol) in Rijen. Zijn eerste vakantiebaan was bij een slagerij. Vervolgens ging hij naar de slagersvakschool. Naast de lagere school is dit de enige opleiding die hij heeft afgerond.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Toen in 1986 Camping en strandbad Oostappen in Asten te koop stond deed Gillis samen met zijn familie het hoogste bod: 4,25 miljoen gulden.[bron?] Na twee jaar werd Gillis enige eigenaar van deze camping, die momenteel[(sinds) wanneer?] bekendstaat als Vakantiepark Prinsenmeer. Dit park vormde de basis van Oostappen Groep Vakantieparken. In 1998 kocht Peter Gillis zijn tweede park (Park Blauwe Meer in Lommel, België), en in 2000 nam hij Vakantiepark Droomgaard (Kaatsheuvel) en Vakantiepark Brugse Heide (Valkenswaard) over. Hierna volgde nog diverse overnames.

In het kader van een onderzoek door de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD), werden in mei 2019 een aantal vakantieparken van de Oostappen groep en het hoofdkantoor in Asten doorgelicht. Op het hoofdkantoor werd een vuurwapen aangetroffen. Begin 2020 stelde de rechter vast dat het daarbij om bijzondere omstandigheden ging, waarna Gillis slechts een voorwaardelijke boete werd opgelegd.[1]

Televisie[bewerken | brontekst bewerken]

In 2017 was Gillis te zien in de WNL-documentaire Vakantie voor iedereen, die op 29 augustus 2017 werd uitgezonden op NPO 2.[2] Vanaf 2020 is hij te zien in zijn eigen realityserie Familie Gillis: Massa is Kassa op SBS6.[3] Op 11 juni 2022 was Gillis te zien in het Jachtseizoen. Hij wist hier, samen met Rob Geus, te ontsnappen aan Team Stuk.

Quote 501[bewerken | brontekst bewerken]

Gillis werd door Quote in 2019 niet in de Quote 500 opgenomen. Ook in 2020 werd hij niet in de Quote 500 opgenomen, omdat zijn vermogen onder de daarvoor gehanteerde grens van 95 miljoen euro zou blijven. Zijn vriendin Nicole zette hierop het tijdschrift Quote 501 op, met Gillis op de omslag.[4]

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

In 2021 is een door Mark Koster geschreven biografie van Peter Gillis verschenen, getiteld: Peter Gillis: Massa is kassa (Vesper Publishing).

Persoonlijk[bewerken | brontekst bewerken]

Gillis heeft drie kinderen uit een eerder huwelijk. In 2022 kwam hij in het nieuws doordat hij zijn partner had mishandeld.[5]