Peter Orloff

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Peter Orloff
Peter Orloff in 1992
Peter Orloff in 1992
Algemene informatie
Geboren 12 maart 1944
Geboorteplaats Lemgo
Land Vlag van Duitsland Duitsland
Werk
Genre(s) Schlager
Beroep Zanger, componist, tekstschrijver, producent, muziekuitgever, muzikaal leider
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Peter Orloff (Lemgo, 12 maart 1944) is een Duitse schlagerzanger, componist, tekstschrijver, producent, muziekuitgever en muzikaal leider.

Leven[bewerken]

Peter Orloff werd geboren in een Russisch gezin. Zijn vader was een dominee die een kozakkenkoor leidde waar Peter op zijn veertiende lid van werd. Hij bezocht het Grabbe-Gymnasium in Detmold en studeerde daarna rechten in Keulen. Hij financierde zijn studie met klussen. In de jaren 1960 richtte hij de groep "The Cossacks" op, en werd daarna als zanger ontdekt door de liedschrijver Heinz Korn. In 1967 bracht hij zijn eerste plaat uit, een cover van "Das schönste Mädchen der Welt", een van de grootste hits van de Oost-Duitse zanger Günter Geißler. Zijn succesvolste nummer is het tot op heden nog gezongen "Ein Mädchen für immer". Dat bereikte in 1971 de negende plek in de hitlijsten en hij ontving daarvoor een gouden plaat.

In 1969 schreef Orloff zijn bekendste nummer, Du, voor Peter Maffay. Ook voor artiesten als Freddy Quinn, Rex Gildo, Roy Black, Renate Kern, Bata Illic, Heino, Bernd Clüver, Marion Maerz, éverine, Elfi Graf, Nina & Mike, Lolita en Julio Iglesias schreef Peter Orloff nummers, terwijl hij een album van de Duitse rockband Franz K produceerde.

Alleen al in het programma ZDF Hitparade was hij in totaal 30 keer te zien.

In de jaren 1990 wijdde Orloff zich meer aan de volksmuziek. In 1992 trouwde hij met zijn vrouw Linda. Sinds jaren is hij de producent van het succesvolle Original-Schwarzmeer-Kosaken-Chor en hij reist daarmee jaarlijks langs kerken en concertzalen in geheel Duitsland. De nieuwe cultstatus van de Duitse schlagermuziek heeft ook zijn nummers weer populair gemaakt. Sinds enkele jaren treedt hij weer op op de poppodia van Duitsland.

Peter Orloff woont met zijn vrouw Linda in Overath in de buurt van Keulen.

Hits in Duitsland[bewerken]

  • 1968 - Roosmarie
  • 1968 - Monika

Externe link[bewerken]