Petsjatniki (Grote Ringlijn)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Логотип метро в системе бренда московского транспорта.svg
Petsjatniki
Печатники
Печатники БКЛ.jpg
Algemeen
Lijn(en) Metrolijn 11 van Moskou Grote Ringlijn
Opening 2023
Constructie
Type Ondiep gelegen zuilenstation
Perrons 2
Perronsporen 2
Stadsgewestelijknet
Moskwa Metro Line D2.svg Petsjatniki
Moskwa Metro Line D5.svg Petsjatniki
Aansluitend(e) metrostation(s)
Lijn Station
Moskwa Metro Line 10.svg Petsjatniki
Route
Metrolijn 11 van Moskou Richting Volgend station
Met de klok mee Nagatinski Zaton
Tegen de klok in Tekstilsjtsjiki
Ligging
Okroeg Zuidoost (Юго-Восточный)
Coördinaten 55° 42′ NB, 37° 44′ OL
Petsjatniki (Grote Ringlijn) (metro van Moskou)
Petsjatniki (Grote Ringlijn)
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Petsjatniki (Russisch: Печатники) is een gepland station aan de Grote Ringlijn van de Moskouse metro, Het ligt in de gelijknamige buurt en wordt het zuidelijke overstappunt tussen de Grote Ringlijn en de Ljoeblinsko-Dmitrovskaja-lijn. De opening is gepland voor 2023 als onderdeel van het traject NizjegorodskajaKasjirskaja.

Geschiedenis[bewerken]

Het station was al ingetekend op de plankaart voor de metro ontwikkeling uit 2010. De uitwerking van de plannen voor de nieuwe metrolijnen in het zuidoosten van Moskou kende varianten zonder dit station. In 2012 werd het tracé van de zuidoost-lijn vastgesteld en in samenhang daarmee ook het tracé van de Grote Ringlijn tussen de Moskva en Nizjegorodskaja. Petsjatniki verscheen als Joezjnoportovaja (Russisch: Южнопортовая) op de kaart, een verwijzing naar de zuidhaven die 500 meter ten westen van het station ligt. In de loop van 2016 werd de naam gewijzigd zodat de stations op beide lijnen dezelfde naam kregen.

Aanleg[bewerken]

In mei 2017 werd de aanbesteding gestart voor de bouw van de metrostations voor het traject Nizjegorodskaja - Kasjirskaja. Volgens de aanbestedingsdocumentatie zou op 16 oktober 2017 worden gestart met het bouwrijp maken terwijl het boren van de tunnels op 1 juli 2018 van start zou gaan. Op 10 juli 2017 tekende de aannemer OOO MIP-STROY No. 1 het contract met 18 juli 2020 als opleveringsdatum. De bouw van het station zou beginnen op 18 november 2017, maar op 20 september 2018 liet loco burgemeester M. Koesjnoellin echter weten dat de bouw pas in 2019 zal beginnen. Het station is een ondiep gelegen zuilen station met zijperrons en bovengronds wordt een busstation aangelegd.