Naar inhoud springen

Petunia Duffeling

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Petunia Duffeling-Evers
Personage uit Harry Potter
Engelse naam Petunia Dursley-Evans
Geslacht Vrouw
Geboren c. 1958
Haar Blond (donkerbruin in de film)
Getrouwd met Herman Duffeling
Kind(eren) Dirk
Afstamming Dreuzel
Filmvertolker Fiona Shaw
Personage vanaf Het eerste boek
Portaal  Portaalicoon   Harry Potter

Petunia Duffeling-Evers (Engels: Petunia Dursley-Evans) is een personage uit de Harry Potterreeks door J.K. Rowling.

Petunia is de vrouw van Herman Duffeling en de moeder van Dirk Duffeling. Zij is de tante van Harry Potter, van moederskant (ze is de zus van Lily Potter). Petunia, Herman en Dirk zijn alle drie Dreuzels.

Harry komt in 1981 bij de Duffelingen wonen en het is Petunia die in 1995 tegen het besluit van Herman ingaat en Harry laat blijven.

Petunia woont zeker meer dan zestien jaar aan de Ligusterlaan 4 in Klein Zanikem, Surrey, Engeland. Petunia is erg geheimzinnig richting haar omgeving: niemand mag weten dat Harry Potter bij haar in huis woont, want dat zou haar reputatie kunnen schaden.

Hoewel ze alles wat met magie heeft te maken schuwt, blijkt ze toch wel enige kennis te hebben van de toverwereld. In haar jeugd heeft ze een brief geschreven naar Albus Perkamentus om te vragen of ze niet toegelaten mocht worden bij Zweinstein, maar ze werd afgewezen en sindsdien heeft ze een hekel aan alles wat met magie te maken heeft. Deze brief werd overigens gelezen door Severus Sneep, een jongen die bij haar en haar zusje Lily in de buurt woonde. Door het lezen van de brief maar nog meer door het feit dat zij geen heks was en Lily wel, is zij altijd erg jaloers gebleven op haar zus.

Stamboom familie Duffeling[bewerken | brontekst bewerken]

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Margot DuffelingHerman Duffeling
 
Petunia EversLily Evers
 
James Potter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dirk Duffeling
 
 
Harry Potter