Philip Houben (politicus)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Philip Houben
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Philippus Josephus Ignatius Maria (Philip) Houben
Geboren 's-Gravenhage, 29 januari 1941
Partij KVP, CDA
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Mr. Philippus Josephus Ignatius Maria (Philip) Houben ('s-Gravenhage, 29 januari 1941), is een oud-politicus van KVP en later CDA-huize.

In april 1972 werd hij burgemeester van de toenmalige Friese gemeente Haskerland en zeven jaar later werd hij voorzitter van het gewest Twente. Zijn laatste functie was het burgemeesterschap van Maastricht. Hij bekleedde deze functie van 1985 tot 2002. Zijn opvolger was in 2002 Gerd Leers.

Houben heeft het landelijke nieuws meerdere malen gehaald. Zo was hij twee keer gastheer tijdens een Eurotop, onder andere in 1992 waar de komst van de Euro werd vastgelegd in het Verdrag van Maastricht. Ook haalde hij in het begin van de jaren 90 van de 20e eeuw het nieuws vanwege het schoonvegen van een openbare verblijfsplaats voor verslaafden (lokaal bekendstaand als het junkenpark) in het Maastrichtse stadsdeel Wyck.

Trivia[bewerken]

Houben had veel gevoel voor theater en cabaret. Dit bleek onder andere uit zijn jarenlange optredens tijdens de sleuteloverdracht op de zaterdag voor carnaval op het stadhuis in Maastricht

Voorganger:
Wytse Hoekstra
Burgemeester van Haskerland
1972 - 1979
Opvolger:
Michel Marijnen
Voorganger:
Fons Baeten
Burgemeester van Maastricht
1985 - 2002
Opvolger:
Gerd Leers