Philipine van Aanholt

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Philipine van Aanholt
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Volledige naam Philipine van Aanholt
Geboortedatum 26 mei 1992
Geboorteplaats Utrecht
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland
Lengte 1,70 m
Sportieve informatie
Discipline zeilen
Onderde(e)l(en) Laser Radial
Trainer/coach Martin Jenkins
Club Youth Sailing Curaçao
Olympische Spelen 2012, 2016
Portaal  Portaalicoon   Sport

Philipine van Aanholt (Utrecht, 26 mei 1992) is een Nederlands-Curaçaos zeilster die in 2012 als onafhankelijk olympisch deelnemer en in 2016 namens Aruba aan de Olympische Spelen deelnam waar ze respectievelijk als 36e en 28e eindigde in de Laser Radial-klasse.

Van Aanholt zeilde voor de Nederlandse Antillen maar dat land werd in oktober 2010 opgeheven. Omdat Curaçao als afhankelijk land vanwege gewijzigde IOC-regelgeving niet meer een eigen nationaal olympisch comité kan inschrijven, moesten de olympische deelnemers van de Nederlandse Antillen ervoor kiezen om voor Aruba of Nederland uit te komen of als onafhankelijk olympisch deelnemer deel te nemen. Van Aanholt nam samen met judoka Reginald de Windt en hardloper Liemarvin Bonevacia als onafhankelijk olympisch deelnemer deel in Londen.

Naast haar zeilcarrière studeerde Van Aanholt bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2014 behaalde ze haar Bachelor's degree, daarna voltooide ze haar Master, Philosophy of Management and Organization aan de VU Amsterdam.

Haar vader Cor van Aanholt was olympisch deelnemer op de Spelen van 2000, ook hij kwam uit in de laser-klasse.