Philippe Samyn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Europa Gebouw - Zetel van de Raad van de Europese Unie, Brussels

Philippe Samyn (Gent, 1 september 1948) is een Belgisch architect en ingenieur.

Biografie[bewerken]

Samyn begon zijn middelbare school in zijn geboortestad Gent, om zich vervolgens met zijn familie in Brussel te vestigen. Vanaf zeer jonge leeftijd was hij al geïnteresseerd in kunst, architectuur, wetenschap en technologie. Hij studeerde in 1971 af als burgerlijk bouwkundig ingenieur aan de ULB. In 1973 behaalde hij een M.Sc. aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT). In 1985 behaalde hij een postgraduaat in bedrijfskunde aan het Solvay-instituut en het diploma van architect van de staatsjury. In 1999 promoveerde hij tot doctor in de toegepaste wetenschappen aan de Université de Liège.

Hij begon zijn werk als architect en raadgevend ingenieur in 1972 en richtte in 1980 het bureau Philippe Samyn and Partners op. Kenmerkend voor zijn stijl zijn het gebruik van glas, hout en staal en aandacht voor duurzaamheid. Samyn laat zijn architecten 11 uur per dag werken.[1]

Samyn is commandeur in de Leopoldsorde en lid van de Koninklijke Academie voor Wetenschappen, Letteren en Schone Kunsten van België. Op 13 juli 2012 werd hij door koning Albert II benoemd tot ridder.

Voornaamste gebouwen[bewerken]

Externe link[bewerken]