Phineas en Ferb: De Zomer is van jou!

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Phineas en Ferb: De Zomer is van jou!
Aflevering van Phineas en Ferb
Aflevering Seizoen 2
Aflevering 102
Gastrollen Clay Aiken - hem zelf
Chaka Khan - haar zelf
Schrijver(s) Dan Povenmire
Regisseur Robert F. Hughes
Dan Povenmire
Productiecode 239
Eerste uitzending 15 oktober 2010 (Disney Channel)
16 oktober 2010 (Disney XD)
Afleveringchronologie
← Vorige Volgende →
De Limonadekraam The Wizard of Odd
Lijst van afleveringen van Phineas en Ferb
Portaal  Portaalicoon   Televisie

"Phineas en Ferb: De Zomer is van jou!" is de honderd-en-tweede aflevering van Phineas en Ferb. Dit is de 3e special. Phineas en Ferb Cliptastische Top Tien en Phineas en Ferb's Kerstvakantie waren eerdere specials. Bij deze special was ook een marathon.

Plot[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Vader en Moeder Flynn zijn een weekendje weg. Ondertussen werken Phineas en Ferb aan een nieuwe uitvinding. Ze willen namelijk binnen 24 uur de wereld rond reizen. Hiervoor ontwerpen ze een speciaal vliegtuig. Als dat ze lukt geeft Buford de fietsen terug die hij als klein kind heeft afgepakt. Candace wil niet dat ze weggaan, totdat ze hoort dat ze langs Parijs komen waar Jeremy op vakantie is. Ze stemt in met hun plan, op voorwaarde dat ze mee mag. Bufford en Baljeet gaan eveneens mee.

De reis brengt hen allereerst naar Japan. Daar is ook Dr. Doofenshmirtz, die met zijn dochter op vakantie is. Hij heeft majoor Monogram ontvoerd, dus moet Perry hem daarheen volgen. Wanneer door een samenloop van omstandigheden Vanessa bij Phineas en Ferb in het vliegtuig beland en met hen mee richting Parijs vliegt, weet Doofenshmirtz majoor Monogram en Perry over te halen hem te helpen haar terug te vinden. Phineas, Ferb en vrienden maken een noodlanding in de Himalaya omdat doordat Vanessa nu met hen meevliegt het vliegtuig te zwaar beladen is. Ze blijken echter vlak bij de elastiekfabriek van Baljeets oom te zijn beland. Van hem krijgen ze genoeg elastiek om een grote elastiekbal te maken waarmee het vliegtuig zich al stuiterend over land kan voortbewegen. Hiermee bereikt de groep Parijs.

In Parijs verzamelen ze genoeg materiaal om het vliegtuig tot een boot om te bouwen. Vanessa ontmoet haar vader weer, en op aandringen van Ferb gaat ze met hem mee. Wanneer majoor Monogram Doofenshmirtz probeert te arresteren, komt Vanessa tussenbeide en helpt hem te ontsnappen. Candace vindt Jeremy. Nadat de boot is voltooid, vertrekt de groep weer.

De boot strandt echter op een onbewoond eilandje in de Atlantische oceaan, waar niks te vinden is waarmee de boot gerepareerd kan worden. Om toch nog op tijd thuis te zijn, vouwt Phineas de enorme landkaart waarop hun route stond uitgestippeld tot een groot papieren vliegtuigje, wat ze met behulp van het laatste overgebleven elastiek lanceren. Het vliegtuig brengt hen tot aan Buffords huis. Daar geeft Bufford iedereen zijn fiets terug (en leent Candace een driewieler), waarmee ze nog net voor zonsondergang terugkeren in Phineas en Ferb's achtertuin. Hun plan is geslaagd. Die avond geven ze een groot feest in de achtertuin om hun prestatie te vieren. Perry is ondertussen nog steeds in Parijs, waar hij in een restaurant zit.

Liedjes[bewerken]

Liedjes
"I Believe We Can"
"J-pop (Welkom in Tokio)"
"Elastiek in een Bal"
"We Stuiten de Wereld Rond"
"Liefdesstad nummer 1"
"We Gaan de Zon Achterna"
"De Zomer is van Jou!"

Rolverdeling[bewerken]

Engelstalige versie[bewerken]

Nederlandstalige versie[bewerken]