Pierre Dierickx

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Geplaatst:
11-07-2018

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: ne/wiu: geen bronnen die de relevantie bevestigen. Verder tekstdump met vooral veel lof (promo)

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Pierre Dierickx (geboren Halle, 1944) is een Belgisch dirigent, gespecialiseerd in HaFaBra.

Pierre Dierickx werd in 1944 geboren in Halle. Zijn eerste muzikale studies begon hij aan de muziekacademie van Halle. Vervolgens studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Daar volgde hij onder andere de cursus HAFABRA-direktie in de klassen van Guy Duyck en Roland Cardon. Om zich verder te bekwamen volgde hij bij Nederlandse dirigent Jan Cober een internationale dirigentencursus, georganiseerd door de Koninklijke Harmonie van Thorn.

De volgende orkesten stonden onder leiding van Dierickx:

In 1997 zette Dierickx een punt achter zijn dirigentencarrière. Met zijn orkesten behaalde hij meer dan 10 nationale en internationale onderscheidingen.

Externe links[bewerken]