Pierre Goudesone

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Jean Pierre Marie Nicolaas (Pierre) Goudesone (Oostende) is een Belgische muzikant, zanger, bassist en producer en woont en werkt sinds 1984 in Brussel.

Biografie[bewerken]

Jeugd[bewerken]

Goudesone studeerde architectuur aan de Sint-Lucasschool Gent. In Oostende speelt hij als bassist met zijn eerste groep The View in kleine clubs en omstreken. Hij ontmoet er Marvin Gaye en Odell Brown. Zij nemen hem onder hun vleugels mee naar de studio in Ohain waar ze aan het album "Midnight Love" werken. Onder de indruk en om zelf z'n kans te wagen in de muziek, verhuist hij eind 1984 naar Brussel.

Flesh&Fell[bewerken]

In Brussel neergestreken richt hij er de new wave band Flesh&Fell op samen met zangeres Cathérine Vanhoucke. In 1985 worden ze uitgenodigd in het Brabantse team onder leiding van Johan Verminnen voor de Baccarabeker in Middelkerke. Datzelfde jaar komt hun debuut "Hunger" uit, geproduced door Jean-Marie Aerts van TC Matic. Optredens volgen zowel in België als in Nederland. Een tweede Maxi "Emma" (1986), een cover, waarvan Hot Chocolate's label RAK Records van Micky Most initieel interesse toont en hen uitnodigt naar London, wordt echter dichter bij huis op EMI uitgebracht. In 1988, wegens stemproblemen van Cathérine, wordt Flesh&Fell opgedoekt.
In 2013 re-activeert hij Flesh&Fell met album "Flesh&Fell" op het Berlijnse label "Out of Line". Het tweede album "Icarus" verschijnt in 2017.

Begin jaren '90[bewerken]

Goudesone speelt als basist bij Niki Mono en tourt met het album "Contradictions are a luxury" door Frankrijk, Italië en Joegoslavië.

Speaking T[bewerken]

Goudesone heeft nu een eigen studio en gaat producen. In 1996 start hij met een nieuwe band, Speaking T, met de Amerikaanse zanger Markest Tate. In 1988 verschijnt het album "Gravity Killed The Acrobat". In 2004 verschijnt het album "Poised And Ready" met de David Bowie cover "Sound and Vision" geproduced in London door Dave Harrow aka James Hardway (Anne Clark).

Een nieuw begin, Goudi[bewerken]

In 2007 brengt hij een eerste solosingle uit onder de naam Goudi "La Belgiek est Chic". In 2009 volgt het debuut album "Goudi" en de uitgeweken Oostendenaar wordt uitgenodigd wordt door Arno, curator op "Theater aan Zee". In 2012 volgt het tweede album "Bissextile". In 2016, het derde album "Midnight Fever" met een cover van Otis Redding "(Sittin' on) The Dock of the Bay".

Discografie[bewerken]

  • Flesh & Fell
  • Pierre Goudesone
  • Het beste uit de Belpop van 1985
  • Het beste uit de Belpop van 1986

Externe links[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties[bewerken]