Pierre Jaccoud

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Pierre Jaccoud (1905 - juli 1996)[1] was een Zwitserse advocaat en politicus. Hij was lid van een radicale partij in de stad Genève.

Levensloop[bewerken]

Jaccoud was een bekende advocaat in Genève. Hij was in 1953 en 1954 voorzitter van de Geneefse Orde van Advocaten. Daarnaast vertegenwoordigde hij prins Aly Khan tijdens zijn echtscheidingsprocedure van Rita Hayworth en was hij advocaat voor tal van Zwitserse en buitenlandse bedrijven in Genève.[2] Ook was hij was lid van de gemeenteraad van Genève en bekleedde vele nevenfuncties. Hij was getrouwd en had twee dochters en een zoon.[3] en Hans Martin Sutermeister bespreken de rechtszaak van Pierre Jaccoud, november 1960.]]

Jaccoud was de hoofdverdachte van de moord op Charles Zumbach, een verkoper van landbouwmachines, op 1 mei 1958, omdat hij jaloers zou zijn geweest op diens zoon, die een relatie had aangeknoopt met Jaccouds buitenechtelijke vriendin. Het proces waarbij hij in 1960 schuldig werd bevonden, en tot zeven jaar gevangenisstraf veroordeeld, blijft tot op de dag van vandaag controversieel. Velen zijn van mening dat de veroordeling van Jaccoud berust op een gerechtelijke dwaling.

Literatuur[bewerken]

  • Jürgen Thorwald, Die Stunde der Detektive - Bd.1 Blutiges Geheimnis, Knaur Taschenbuch 1972
  • Stéphane Jourat, L Affaire Jaccoud, Herausgeber: Fleuve Noir, 1992.

Externe links[bewerken]