Piet van den Berg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Piet van den Berg
Piet van den Berg met Barry Hughes (1978)
Piet van den Berg met Barry Hughes (1978)
Persoonlijke informatie
Geboortedatum 6 november 1945
Geboorteplaats Amsterdam, Vlag van Nederland Nederland
Senioren
Seizoen Club w 0(g)
Vlag van Nederland
Interlands
Vlag van Nederland Nederland
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Piet van den Berg (Amsterdam, 6 november 1945) is een voormalig profvoetballer die uitkwam voor DWS, RCH en Haarlem.

Van den Berg maakte in het seizoen 1965-1966 zijn debuut in het betaalde voetbal bij DWS uit zijn geboorteplaats Amsterdam. De aanvaller moest concurreren met Frans Geurtsen en slaagde er nooit in een vaste basisplaats te veroveren bij DWS. Wel scoorde hij voor de hoofdstedelingen in het toernooi om de Jaarbeursstedenbeker tegen het Schotse Dundee FC.

Halverwege het seizoen 1969-1970 werd Van den Berg verkocht aan RCH dat uitkwam in de eerste divisie. Hier speelde hij nog samen met Johan Neeskens. De spits werd mede aangetrokken om degradatie naar de toenmalige tweede divisie te voorkomen, maar dit lukte niet.

Piet van den Berg, 1975

Na de terugkeer van RCH naar de amateurs in 1971 vond Van den Berg onderdak bij Haarlem, waarmee hij in zijn eerste seizoen kampioen werd van de eerste divisie. Ook in de seizoen daarna in de eredivisie wist Van den Berg met enige regelmaat het doel te vinden. Na de degradatie van de Roodbroeken in 1975 bleef hij de club trouw. Niet zonder succes want een jaar later werd Haarlem opnieuw kampioen en liet Van den Berg zich met 25 doelpunten kronen tot topscorer van de eerste divisie. Hierna speelde hij nog drie jaar met Haarlem op het hoogste niveau, waarna hij in 1979 een punt zette achter zijn loopbaan in het betaalde voetbal.

Zie ook[bewerken]