Pijnacker Centrum (metrostation)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Pijnacker Centrum
Station Pijnacker Centrum.jpg
Plaats Pijnacker
Afkorting Pak
Opening 1 oktober 1908 (treinstation)
Sluiting 3 juni 2006 (treinstation)
Heropening 10 september 2006
Perrons 2
Perronsporen 2
RandstadRail Metrolijn  E 
Streekbus 55
Buurtbus 484
Nachtbus BOB-bus: B10
Vervoerder RET
Connexxion
Coördinaten 52° 1′ NB, 4° 26′ OL
Pijnacker Centrum (metrostation)
Pijnacker Centrum (metrostation)

Locatie van het station/tramhalte

Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Pijnacker Centrum is een metrostation aan de E-lijn van de Rotterdamse metro. Het station ligt in het centrum van Pijnacker, onder de ongelijkvloerse kruising met de Oostlaan. De verdiept aangelegde halte is op 10 september 2006 in gebruik genomen. Door de verdiepte ligging kon de drukke overweg bij het centrum van Pijnacker vervangen worden door een ongelijkvloerse kruising.

De bushalte bevindt zich boven het metrostation, hier rijdt dagelijks bus 55, tussen Delft en Zoetermeer, langs en de buurtbus 484, tussen Delfgauw Ruijven en Nootdorp. Op zaterdagavond doet de BOB-bus nr. 10 vanuit Rotterdam de halte aan.

De bouw van de verdiepte halte, vlak ten noorden van het oude NS-station Pijnacker, begon eind 2004. De perrons van het NS-station werden tijdelijk verplaatst en langs de bouwput bleef één enkel spoor in gebruik, zodat het regulier treinverkeer tijdens de bouw gewoon door kon gaan. Het NS-station werd gesloten op 3 juni 2006, toen de exploitatie van de Hofpleinlijn-spoorlijn door de NS werd beëindigd.