Pilot (Beverly Hills, 90210)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Pilot
Aflevering van Beverly Hills, 90210
Aflevering Seizoen 1
Aflevering 1
Gastrollen Maxwell Caulfield
Regisseur Tim Hunter
Eerste uitzending 4 oktober 1990
Afleveringchronologie
← Vorige Volgende →
geen The Green Room
Lijst van afleveringen
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Pilot is de eerste aflevering van het eerste seizoen van het tienerdrama Beverly Hills, 90210, die voor het eerst werd uitgezonden op 4 oktober 1990. De aflevering wordt ook wel Class of Beverly Hills genoemd en duurt 94 minuten. Dit wijkt af van latere afleveringen, die ongeveer 42 minuten per aflevering duren.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

De familie Walsh is zojuist naar Beverly Hills verhuisd. Terwijl Brandon zich niet echt zorgen maakt over een nieuwe school, wil Brenda er dolgraag populair zijn. Ze vormen al snel een groep met Steve, Andrea, Donna en Kelly.

Als ze naar een feest gaan, ontmoet Brandon de beeldschone Marianne Moore. Buitenbeentje David belandt in de problemen als hij Steve's auto in de prak rijdt. De volgende avond proberen Brenda, Kelly en Donna naar een feest voor mensen die ouder dan 20 jaar zijn te gaan. Alleen Brenda weet echter binnen te komen. Hier ontmoet ze de 25-jarige Jason Croft.

Terwijl de hele school de volgende dag denkt dat Brandon seks heeft gehad met Marianne, bereidt Brenda zich voor op een wilde nacht met Jason, totdat hij ontdekt dat ze 16 jaar oud is.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]