Pinterest

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Pinterest
Pinterest
Type Sociaalnetwerksite
Registratie Verplicht en gratis
Eigenaar Ben Silbermann
Opgericht Maart 2010
Status Actief
Link www.pinterest.com
Portaal  Portaalicoon   Media

Pinterest is een sociaalnetwerksite die fungeert als digitaal prikbord. De gebruiker kan over het hele web afbeeldingen pinnen en vervolgens op een van de aangemaakte 'borden' bewaren om later te proberen of te kopen. De website en de mobiele applicatie zijn met name in trek bij vrouwen (ongeveer 80% van de gebruikers[1]. In september 2017 kondigde het bedrijf aan te zijn gegroeid naar 200 miljoen maandelijks actieve gebruikers[2]. De oprichter en CEO van Pinterest is Ben Silbermann. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Francisco in Californië.

Geschiedenis[bewerken]

De ontwikkeling van Pinterest begon in december 2009 en in maart 2010 werd deze als bètaversie gelanceerd. In eerste instantie was de website alleen maar op uitnodiging te bezoeken, maar later werd registratie via e-mail ook mogelijk. In augustus 2012 werd het mogelijk om gratis te registreren zonder een uitnodiging te krijgen via e-mail.[3]

Door het tijdschrift TIME werd de site in augustus 2011 opgenomen in de column "The 50 Best Websites of 2011".[4] Het webmagazine TechCrunch riep in januari 2012 de website uit tot beste beginnende site van 2011.[5] De site trok meer dan 10 miljoen gebruikers in 9 maanden tijd en was zo de snelst groeiende website ooit.[6]

Gebruik[bewerken]

Gebruikers van Pinterest kunnen hun eigen prikborden aanmaken. Op deze borden kunnen vervolgens afbeeldingen van het hele web worden geplaatst door middel van een Pin it-knop. Elke speld (pin) geeft een afbeelding, video of artikel weer. Deze spelden worden gegroepeerd op de borden die de gebruiker naar wens kan aanmaken en indelen.

Het sociale aspect aan de website is dat deze borden in principe openbaar zijn en dus kunnen worden gevolgd door andere gebruikers. Ook bestaat de mogelijkheid dat andere gebruikers een repin uitvoeren. Hiermee plaatsen zij de artikelen die zij bij andere gebruikers vinden op hun eigen borden. Gebruikers kunnen ook samen een bord samenstellen, eveneens als berichten bij elkaar achter laten.

Externe link[bewerken]