Pirates of the Caribbean: The Legend of Jack Sparrow

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Pirates of the Caribbean: The Legend of Jack Sparrow is een videospel dat gebaseerd is op het eerste deel van de Pirates (filmtrilogie). Je speelt de belangrijkste personen van de film: Jack Sparrow, Will Turner en Elizabeth Swann, maar wie er het meest in voorkomt is Jack natuurlijk. Het spel is uitgebracht op 27 juni - 2006 in Noord-Amerika

Overzicht[bewerken]

Het spel draait om de piraat Jack Sparrow. Door de moeilijkheidsgraad van het spel is doorzettingsvermogen vereist. De camera functioneert niet optimaal, in tegenstelling tot de figuren, die erg waarheidsgetrouw zijn. Je kan allerlei combo's maken en je kan ook nieuwe en veel sterkere zwaarden vinden, je moet vele mysteries oplossen en allerlei geheimen, Het zal niet zo gemakkelijk gaan om hem uit te spelen.

De stem van het personage Jack Sparrow werd ingesproken door Johnny Depp, die in de films Jack Sparrow speelt. Voor de overige personages zijn echter niet de stemmen ingesproken door de acteurs uit de film.

Verhaal[bewerken]

Het verhaal begint wanneer Jack & Will aankomen in Panama voor een overval op een Vervloekte Gouden Schedel, maar wanneer blijkt dat hun maat 'Stubb' hen heeft verraden, worden Jack & Will gevangengenomen, en zullen worden opgehangen. Jack, die al weet dat de Black Pearl naar Panama zal varen, moet tijdrekken. Daarom verzint hij voor zijn executie een verhaal over zijn laatste belevenis over hoe hij de Black Pearl terug kaapt van de vervloekte Kapitein Hector Barbossa, maar dit verhaal is niet helemaal waar.

Personages[bewerken]

Jack Sparrow Legendarische Piraat, die naar Panama komt voor de Vervloekte Gouden Schedel, maar door het verraad van 'Stubb' wordt hij opgehangen in Panama. Jack moet tijd zien te rekken omdat de Black Pearl in Panama gaat aanmeren om Jack & Will op te halen, maar nu worden ze opgehangen. Jack verzint een verhaal over zijn avonturen, waaronder The Curse of the Black Pearl, maar dan op Jack zijn manier...

William Turner Is zogezegd een Blacksmid die over zijn oren verliefd is op Elizabeth, maar aangezien ze straks gaan trouwen, moet Will geld hebben. Hij gaat dus weer mee op avonturen met Jack, maar door diens schuld wordt hij opgehangen in Panama, en hij geeft Jack daar de schuld van. Jack daarentegen verzint een verhaal, waar Will zichzelf helemaal niet meer kan vinden.

Elizabeth Swann De gouverneursdochter en de verloofde van Will. Elizabeth komt er later achter dat haar verloofde wordt opgehangen, en wil hem gaan redden, samen met de bemanning van de Black Pearl. Wat ze verder niet weet, is dat ze nog lang niet zijn opgehangen en dat Jack een verhaal staat te verzinnen en Will helemaal verward is.

Hector Barbossa Barbossa stond onder Jack Sparrow maar zette muiterij tegen hem op, en benoemde zichzelf als Kapitein. Barbossa is in die tijd nog vervloekt en zoekt al 10 jaar naar het ontbrekende stuk van de schat. Hij ontvoert Elizabeth, denkend dat zij de dochter is van Bootstrap Bill Turner, maar eigenlijk is Will daar de zoon van... Barbossa is tevens één van de laatste gevechten.

Pequeño Jack verzint dat hij iets heel slechts heeft gedaan in Tortuga, of misschien is het wel niet gelogen, want we kennen Jack Sparrow nu wel, maar Pequeño wil nog steeds wraak op Jack Sparrow voor wat hij heeft gedaan in Tortuga, door zijn schip tot zinken te brengen of een groot bar gevecht.

El Grande Is de broer van Marty en is bevriend met Pequeño en wil ook nog steeds wraak.

Madame Tang Een Chinese heks en heeft een deal met Jack gemaakt om de 'Dragon's Eye' te overhandigen, maar dat lijd verkeerd af, en ze moeten haar bevechten, terwijl ze een draak oproept, van klei.

The Viking King Een ingevroren Viking, hij heeft allerlei Vikingen aan zijn zijde, die piraten of zeelieden vervloekt en ook ingevroren Vikingen worden, hij is van ijs en kan totaal niet tegen vuur.

Black Smoke James Een piraat wie veel op Blackbeard lijkt en Nassau over neemt, maar Jack bevecht hem samen met Elizabeth. Uit James zijn baard komt rook, en gooit altijd met bommen.

Trivia[bewerken]

  • Jack heeft nooit zijn jas aan of hoed op, alleen wanneer de Interceptor vast komt te zitten in het ijs met: Viking Landing.
  • Met de Last Shot loopt Barbossa recht door het maanlicht maar... verandert helemaal niet in een skelet.
  • Pequeño zegt wel dat Jack wat ergs heeft gedaan in Tortuga, maar wat, is niet bekend
  • Barbossa's stem is (zoals al vermeld staat niet door Geoffrey Rush zelf) door Brian George gedaan

Externe link[bewerken]