Pirus (straatbende)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
15-03-2017

Genomineerd: Verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia. Na een evaluatieperiode van twee weken wordt beslist of dit artikel behouden kan worden of wordt verwijderd. Je kunt hier de beoordelingslijst bekijken. De hiervoor opgegeven reden is: bronloos gebabbel. De E-waarde blijkt uit de interwiki's, niet uit dit artikel zelf.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden. (/)

De Pirus ( of Piru Street Family) zijn een Afro-Amerikaanse straatbende die voornamelijk te vinden is in Compton.[1]

De eerste Piru-bende waren eigenlijk Crips. Na een rustige periode van 2 jaar raakten zij gebrouilleerd met de Crips uit South-Central. Er viel een dode bij de Pirus. Hierop besloten de Pirus contact te maken met andere bendes die ook tegen de Crips waren. Bendes die kwamen opdagen waren onder andere de Brims, Denver Lanes en de Athens Park Boys. De Crips hadden ook een Brim vermoord in hun vete. Ze verenigde een organisatie en ze besloten te werk te gaan onder de naam Bloods. Zo was er een nieuwe Afro-Amerikaans straatbende opgericht. Alle Blood-bendes in Compton zouden zich Pirus noemen en daar buiten noemden ze zich de Bloods. Een enkele Piru-bende komt voor buiten Compton. De broer van rapper The Game, Big Fase 100, is een actief bendelid van de Cedar Block Pirus.

The Game groeide op in Cedar Block maar woonde in een Crip-buurt,Santana Blocc. De groep vormde zich om leden te beschermen die tegen Crips waren. Andere troepen met zelfde beweging veroorzakend begonnen de namen Pirus' en Bloods' te gebruiken om groepering met de belangrijkste troep te betekenen. De basis kleur van de Blood bendes is rood. Er is een scheuring ontstaan tussen Bloods en Pirusbendes nadat een Piru een Denver Lane Blood had doodgeschoten. Daarom dragen de Pirus nu bordeauxrood en geen rood meer zoals de Bloods. De Tree Top Pirus dragen helemaal geen rood meer,zij dragen nu olijf groen.Bloods en Pirus noemen zichzelf ook wel Damu. Dat is Swahili voor bloed. Deze taal leren ze in de gevangenis zodat bewakers niet weten waar ze over praten. In de gevangenis zijn de Bloods en de Pirus wel geallieerd onder elkaar. Daar ga zij onder de naam U.B.N. oftewel United Blood Nation.

Zie ook[bewerken]