Pitney Bowes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Pitney Bowes Incorporated
Het hoofdkantoor van Pitney Bowes in Stamford
Het hoofdkantoor van Pitney Bowes in Stamford
Beurs NYSE: PBI
Oprichting Stamford, Connecticut, Verenigde Staten in 1920
Sleutelfiguren Marc B. Lautenbach Chairman & CEO, Michael Monahan EVP & CFO
Hoofdkantoor 3001 Summer Street, Stamford, Connecticut, Verenigde Staten
Werknemers 27.000 (2012) [1]
Producten frankeermachines, geolocatiesoftware, offsetdruk, consulting, uitbesteding
Omzet Gedaald US$ 4,9 miljard (2012)[1]
Winst Gedaald US$ 445 miljoen (2012)[1]
Website Pitney Bowes Incorporated
Portaal  Portaalicoon   Economie

Pitney Bowes is een internationale onderneming die actief is op het gebied van frankeermachines, geolocatiesoftware alsook offsetdruk, uitbesteding en advies voor postdoeleinden. De onderneming genereert haar omzet met name met frankeermachines.

Pitney Bowes Incorporated is statutair gevestigd in Delaware, Verenigde Staten.

De Nederlandse verkooporganisatie, Pitney Bowes Netherlands BV, is gevestigd in Rotterdam. De Belgische verkooporganisatie, Pitney Bowes Belgium NV, is gevestigd in Mechelen.

Sinds 1 september 2014 is Pitney Bowes BeNeLux, Spanje, Portugal & Oostenrijk in bezit van de Spaanse Investeringsmaatschappij PHI Industrial Aquisitions. Tevens heeft er een fusie plaatsgevonden met een ander bedrijf welke in handen is van PHI Industrial Aquisitions genaamd Intimus. Het Duitse bedrijf Intimus is bekend van o.a. papiervernietigers, datavernietigers (harde schijven, optische schijven enz..).

Pitney Bowes BeNeLux, Spanje, Portugal & Oostenrijk gaan vanaf 1 december 2014 verder als Intimus International. Intimus International zal als exclusieve dealer voor Pitney Bowes fungeren. De Nederlandse vestiging van Intimus International, voorheen Pitney Bowes Netherlands B.V., is per 1 december 2014 verhuisd van Rotterdam naar het Rivium in Capelle aan den IJssel.

Externe links[bewerken]