Planeswalker

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
04-08-2015

Genomineerd: Hoort dit thuis in de encyclopedie? Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie.
Deze persoon heeft daarom voorgesteld dit artikel te laten verwijderen. Het artikel is daartoe op de beoordelingslijst geplaatst. De volgende reden is hiervoor opgegeven:
non-encyclopedische inhoud, heeft te weinig relevantie voor een eigen lemma.

(/)

NB: deze melding dient te blijven staan tot de verwijderingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

In de fictieve wereld van Magic: The Gathering is een planeswalker een krachtige magiër die de vaardigheid heeft te reizen tussen verschillende werelden.

Kaartspel[bewerken]

In het TCG van Magic: The Gathering, worden de spelers van het spel planeswalkers genoemd. Daarbuiten zijn planeswalkers de voornaamste personages uit de verhaallijn van Magic, en worden ze afgebeeld op kaarten en vermeld in boeken en flavor texts op de kaarten.

Sinds de uitbreidingsset Lorwyn komen planeswalkers voor als een afzonderlijk type kaart. De planeswalkers waar kaarten van gemaakt worden, situeren zich in tijd altijd in tijden na Time Spiral, omdat de voorgaande planeswalkers te krachtig werden voorgesteld, en het spel te hard zouden beïnvloeden.

Bekende planeswalkers[bewerken]