Playgirl

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Playgirl is een maandblad met erotische inhoud vooral bedoeld voor heteroseksuele vrouwen. Het is een Amerikaans tijdschrift en verschijnt in het Engels, maar er is ook een Duitse en een Russische variant. Er is geen Nederlandse variant, hoewel er wel ooit pogingen zijn ondernomen, zowel in de vorm van een Playgirl als door concurrent Passie4woman. Naast het tijdschrift heeft Playgirl ook een televisiestation dat erotische films voor vrouwen uitzendt.

In Playgirl staan naakte of halfnaakte mannen. Het tijdschrift is in 1973 opgericht als tegenhanger van de vele erotische en pornografische mannenbladen, in het bijzonder Playboy. Het tijdschrift is bekend om twee opmerkelijke publicitaire stunts. In 1990 boden de makers 45.000 dollar aan prins Charles voor een naaktsessie. In 2002 was er een uitgave met de titel The Men of Enron, waarin voormalige Enron-werknemers hun "hemd verloren".

Hoewel het blad primair op heteroseksuele vrouwen gericht is, bestaat het lezerspubliek voor 30% tot 50% uit homoseksuele mannen.[1][2]

Bekende sterren[bewerken]

Bekende sterren die in Playgirl verschenen, zijn:

Externe links[bewerken]