Please Return Your Love to Me

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Please Return Your Love to Me
Single van:
The Temptations
Van het album:
The Temptations Wish It Would Rain.
B-kant(en) How Can I Forget
Uitgebracht juli 1968 (VS)
Soort drager LP (7")
Opname 1968 in Hitsville USA (Studio A)
Genre Soul
Duur 02:24
Label Motown
Schrijver(s) Norman Whitfield en Barrett Strong
Producent(en) Norman Whitfield
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
  • #4 (R&B)
  • #26 (Verenigde Staten)
The Temptations
"I Could Never Love Another (After Loving You)"
(1968)
  "Please Return Your Love to Me"
(1968)
  "Cloud Nine"
(1968)
Portaal  Portaalicoon   Muziek

"Please Return Your Love to Me" is een top 30 single van de Amerikaanse mannengroep The Temptations. Het was de derde single afkomstig van hun succesvolle album "The Temptations Wish It Would Rain". Het was het eerste nummer dat Norman Whitfield alleen schreef met Barrett Strong. De voorgaande twee singles waren ook met Strong geschreven, maar in samenwerking met Roger Penzabene. Penzabene had echter begin 1968 zelfmoord gepleegd en daardoor bleven Strong en Whitfield met zijn tweeën over.

"Please Return Your Love To Me" is het laatste nummer waarop David Ruffin te horen. Hij was tegen de tijd dat het nummer uitgebracht werd echter al ontslagen van de groep, omdat hij zich steeds minder professioneel ging gedragen en te egoïstisch werd. Zo wilde hij dat The Temptations hun naam zouden veranderen in "David Ruffin & The Temptations". Zijn vervanger werd Dennis Edwards, die ook te horen is op de liveversie van het nummer op het album "The Temptations Live At The Copa". Ondanks voorgaande nummers als "I Wish It Would Rain" en "I Could Never Love Another (After Loving You)" is het niet Ruffin die lead zingt, maar Eddie Kendricks.

Het thema van het nummer is dat de geliefde van de verteller hem heeft verlaten. De verteller verontschuldigt zich voor wat hij haar heeft aangedaan en smeekt aan haar of zij terug wil komen bij hem.

De B-kant van de single, "How Can I Forget", werd later gecoverd door Marvin Gaye.

Bezetting[bewerken]