Naar inhoud springen

Pokémon Flippo Update

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Pokémon Flippo Update
Genre Jeugd/reclame/magazine
Speelduur per afl. 3-4 min per aflevering
Presentatie Lital Magid - Ben-Yehuda
Sylvie Meis
Maiko van Bakel
André van der Toorn
Leon Krijgsman
Christian Farla
Regie Armando de Boer
Land van oorsprong Nederland
Taal Nederlands
Productie
Producent Palm Plus Producties
i.o.v Smiths en
Fox Kids Europe Channels met medewerking van
Ruud van Breugel e.a.
Uitzendingen
Start 2001
Einde 2002
Netwerk of omroep Fox Kids
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Pokémon Flippo Update was een reclamereeks rondom de uitgave van Pokémon flippo's in de chipszakken van fabrikant Smiths. Drie reeksen lang werd de kijker iedere dag in een kort reclamefilmpje op Fox Kids (nu Disney XD) op de hoogte gehouden van Pokémon en flippo nieuwtjes en passeerden legendarische onderdelen de revue als het sjip-sjop-spel, de flippo flits, en 'vraag het dokter flippo.'

Reeks 1 werd gespresenteerd door de winnaars van het Fox-Kids Screentest Weekend 2000: Lital Ben-Yehuda en Maiko van Bakel. Lital presenteerde het programma vanuit de flippo studio en Maiko ging als razende reporter het land in op zoek naar het laatste flipponieuws. Daarbij werden zij bij gestaan door André van der Toorn, die in de huid van Dokter Flippo kroop.

In reeks 2 maakte Sylvie Meis haar rentree bij Fox Kids en kwam Ben-Yehuda op de reservebank terecht. Meis bleef de serie presenteren tot het einde van reeks 3 in het voorjaar van 2002. Bekende Nederlanders als Marco Borsato, Twarres en K-otic verleenden ook hun medewerking aan het programma.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]