Pokémon Mystery Dungeon: Blue Rescue Team

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
English Pokémon logo.svg

Pokémon Mystery Dungeon: Blue Rescue Team is een computerspel voor de Nintendo DS dat deel uitmaakt van het Pokémonuniversum. Het verschilt van andere computerspellen in die zin dat de speler niet de beschikking of controle krijgt over een trainer. Dit heeft tot gevolg dat er geen Pokébals gebruikt worden.

Voordat je met een nieuw spel begint moet je eerst een Pokémontest doen om te laten zien wat voor Pokémon je bent. Deze test bestaat uit een reeks meerkeuzevragen over het dagelijkse leven, zoals wat je zou doen als een bepaald iets gebeurde. Hierna kun je partner kiezen. De Pokémon die beschikbaar zijn als held of partner zijn Bulbasaur, Charmander, Squirtle, Pikachu, Chikorita, Cyndaquil, Totodile, Treecko, Torchic en Mudkip. Ook zijn de Pokémon Meowth, Psyduck, Machop, Cubone, Eevee en Skitty beschikbaar voor de rol van held (jij), maar niet voor de rol van partner.

In de game speel je een mens die door iets veranderd is in een Pokémon. Samen met je partner vorm je een reddingsteam dat bestaat om Pokémon in nood te helpen. Helaas zijn er ook slechte Pokémon zoals Gengar.

In Pokémon Mystery Dungeon kun je verschillende levels, genaamd kerkers uitspelen. In deze kerkers barst het van de wilde Pokémon waartegen je moet vechten. Soms als je een pokémon hebt verslagen zal hij zich bij jouw team aansluiten (in plaats van ze te vangen) en kan hij je helpen tijdens je reddingsmissies.

In het spel bevindt zich ook een stadje. Hierin staan veel gebouwen zoals de Persian Bank (hier kun je poké (geld) storten), Kangaskhan opslagplaats (hier kun je voorwerpen bewaren)en het Kecleon Warenhuis (hier kun je spullen zoals appels en TM's kopen). Ook is er jouw reddingsbasis waar je kunt opslaan.

In het spel kun je pas evolueren na dat je het spel hebt uitgespeeld. Dit gaat door de Light Cave te betreden en een bepaald level te halen of een voorwerp bij je te hebben.

In het spel is het niet mogelijk om te ruilen, maar kunnen pokémon zoals Kadabra, Machoke en Haunter toch evolueren als je linkt met een andere Nintendo DS. Bij pokémon zoals Seadra en Poliwhirl heb je behalve een tweede Nintendo DS ook nog een voorwerp zoals de Dragon Scale of de King Rock nodig voor evolutie.