Pokémon Ranger

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Pokémon Ranger
Ontwikkelaar(s) HAL Laboratory
Uitgever(s) Nintendo
Datum van uitgave 13 april 2007
Genre(s) RPG
Spelmodus singleplayer
Leeftijdsklasse ESRB: E
CERO: All Ages
OFLC: G
Platform(s) Nintendo DS
Navigatie
Vervolg Pokémon Ranger Shadows of Almia
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Pokémon Ranger is een computerspel uit 2006 voor de Nintendo DS van de Pokémon-franchise. In dit spel draait het erom dat je met behulp van de stylus en je Plusle of Minun verschillende missies uit probeert te spelen.

De speler begint in een plaats genaamd Ringtown. Verder zijn daar Fall City, Wintown en Summerland. Naarmate het spel voortduurt komen alle plaatsen wel eens langs. Elke plaats heeft ook een Ranger-basis met een plaatselijke leider van de Pokémon Rangers. Dat zijn: Spenser in Ringtown, Joel in Fall City, Cameron in Summerland en Elita in Wintown.

Naarmate het spel vordert verschijnen steeds meer slechteriken: Go-rock squad. In de strijd met het Go-rock squad gaat de speler vergezeld van professor Hastings en de andere Pokémon Rangers.

Als je met Pokémon moet vechten, zal je ze moeten vangen door ringen om hun heen te trekken met de stylus op het touch-screen. Voor elke Pokémon moet je een verschillend aantal rondjes trekken. De pokemon kunnen aanvallen, waardoor - als de lijn die je om de Pokémon probeert te trekken geraakt wordt - wordt vernietigd en je opnieuw moet trekken en je stylus een paar energiepunten verliest.

Als alle missies zijn voltooid - en Go-rock squad is verslagen, kan je speciale missies uitvoeren die te vinden zijn bij de nieuwe functie Ranger Net op het menu-scherm. Daarin moet je legendarische Pokémon zien te vangen: Deoxys, Celebi en Mew. Met een code kan men ook een missie spelen waarin een ei met daarin de Pokémon Manaphy verkregen wordt. Ook zijn er in het gewone spel nog drie speciale missies waarin je Kyogre, Groudon en Rayquaza kan vangen. Uiteraard kan je ook de uitdaging aangaan om je Pokémonbrowser te vullen met de gegevens van alle Pokémon die te vangen zijn in het spel.