Polaroidkunst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
17-03-2017

Genomineerd: Verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia. Na een evaluatieperiode van twee weken wordt beslist of dit artikel behouden kan worden of wordt verwijderd. Je kunt hier de beoordelingslijst bekijken. De hiervoor opgegeven reden is: Onduidelijke definitie en afbakening, gaat het nu over kunst in het algemeen of over film? Ook taalgebruik laat te wensen over. Voor de rest lijkt het promo voor enkele individuele personen. Enige bronnen zijn een YouTube-filmpje en de individuele site van een museum

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden. (/)

Polaroid SX-70 - Augusto De Luca, (International Polaroid Collection)

Polaroidfilm is bijzonder geschikt voor verschillende vormen van alternatieve verwerking, misschien wel de meest opvallende is beeldmanipulatie met SX-70-film en emulsie-opheffing met afzonderlijke strook. Veel fotografen gebruiken ook de omtrek die wordt achtergelaten door de film met aparte strook door ze niet bij te snijden. Polaroid heeft deze methode actief aangemoedigd, vooral in de laatste dagen van de filmproductie.

Beeldend kunstenaar Danny Matthys (Zottegem 1947) is een pionier in polaroidkunst in Europa en in de Lage Landen in het bijzonder in de jaren zestig en zeventig van de twintigste eeuw. Hij verwerkt sommige van deze talrijke bijzonder goed bewaarde reeksen in recent collage-werk.

Stefanie Schneider is een kunstenares die uitsluitend gebruikmaakt van polaroidmateriaal.

Externe links[bewerken]