Popeyes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Restaurant van Popeyes in Houston, Texas

Popeyes Chicken & Biscuits, meestal gewoon Popeyes genoemd, is een Amerikaanse fastfoodketen met restaurants in vele landen.

Naam[bewerken]

De restaurantketen dankt haar naam aan detective Jimmy "Popeye" Doyle uit de film The French Connection. De restaurantketen heeft echter ook jaren gebruikgemaakt van de bekende tekenfilmfiguur Popeye the Sailor voor promotiedoeleinden, waardoor er verwarring ontstond over de oorsprong van de naam. Men heeft ervoor gekozen om daar vanaf te zien, omdat men met een zeeman hun producten niet goed zou kunnen promoten.

Geschiedenis[bewerken]

In 1972 opende Al Copeland een restaurant met de naam Chicken on the Run in Arabi, Louisiana een voorstad van New Orleans. In 1976 werd de eerste franchise van het restaurant geopend, waarvan de naam inmiddels was veranderd naar Popeyes. In de jaren daarna werden meer en meer Popeyes-restaurants geopend en het eerste internationale restaurant opende in 1984 zijn deuren in Toronto, Canada. In 1985 werd het vijfhonderdste restaurant geopend.

Popeyes-restaurants vind je onder meer in Amerika, Canada, Mexico, China, Japan, Zuid-Korea, Duitsland en Suriname.

Menu[bewerken]

Met menu van Popeyes bestaat voornamelijk uit kipgerechten, geserveerd in milde en hete variant.

Trivia[bewerken]

In de film Little Nicky van Adam Sandler uit 2000 leert de hoofdpersoon, Little Nicky (zoon van de Duivel), wat voedsel is door het eten van Popeyes chicken.

Externe link[bewerken]