Portaal:'s-Hertogenbosch/Nieuws (gearchiveerd)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
  • 27 maart 2007 - Jos Wijnant wordt vandaag 105 jaar oud. Jos Wijnant is de oudste inwoner van de gemeente 's-Hertogenbosch. Voor de pers zei hij dat oud worden leuk is, maar oud zijn niet leuk is.
  • 24 maart 2007 - De regionale VVV in 's-Hertogenbosch is bezig met het ontwikkelen van een nieuw informatiesysteem voor de toerist. Het gaat om touchscreens, waar de toerist door aanraken van het scherm informatie over de stad kan inwinnen. Ook wordt gedacht aan grote televisieschermen bij invalswegen naar de stad.
  • 2 maart 2007 - De gemeente 's-Hertogenbosch onderzoekt de mogelijkheid voor een uitbreiding van het aantal hockeyvelden voor Hockeyclub 's-Hertogenbosch. De club kampt met een tekort aan hockeyvelden, maar ook aan veldverlichting en tribunes. De veldverlichting geniet de hoogste prioriteit, waardoor meer avondwedstrijden en -trainingen plaats kunnen gaan vinden.
  • 28 februari 2007 - Eerder deze maand kwam Arriva in het nieuws dat de bussen die worden gebruikt voor het Openbaar vervoer in 's-Hertogenbosch van slechte kwaliteit zijn of niet aan de veiligheidseisen voldoen. 20 van de 21 bussen die werden gecontroleerd kwamen niet door een keuring en er moesten bussen geleend worden. Een geleende bus kwam op 28 februari tot stilstand, nadat deze op het Kardinaal van Rossumplein pech had gekregen.
  • 4 februari 2007 - Bosschenaar Jacques Maas doet mee aan het wereldkampioenschap Webcammen. Dit kampioenschap duurt vijf dagen. Gedurende de dagen moet hij voor zijn webcam opdrachten uitvoeren, om stemmen te krijgen. Elke dag vallen twee deelnemers met de minste stemmen af. De winnaar ontvangt 10.000 euro.
  • 30 januari 2007 - Turnvereniging Flik-Flak krijgt een nieuwe turnhal. Maar de turnvereniging heeft een begrotingstekort van ruim anderhalf miljoen euro. Als het tekort niet wordt gedicht, kan dit ten koste gaan van belangrijke en lucratieve faciliteiten van de hal.
  • 9 januari 2007 - Ton Rombouts, burgemeester van 's-Hertogenbosch gaat bij OJC Rosmalen voetballen in een competitie voor voetballers van 55 jaar en ouder. Deze recreatieve competitie zal op donderdagochtend afgewerkt worden. Ton Rombouts is een van de eersten die zich aanmeldden.