Portaal:Boekarest

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ateneul Roman b.jpg
Bucharest portal title.png

Het Portaal van Klein Parijs
bewerk 

Introductie

Curtea Veche, het oude prinsenhof

Boekarest (Roemeens: Bucureşti, bevolking 2,3 miljoen) is de hoofdstad en het industriële en commerciële centrum van Roemenië. De stad bevindt zich in het zuidoosten van het land, aan de rivier de Dâmboviţa. De stad heeft een internationale luchthaven: Henri Coandă (oude naam Otopeni). Boekarest heeft een oppervlakte van circa 226 km². Een bekend park in Boekarest is het Cişmigiupark. Het museum "Dorpsmuseum" (Muzeul Satului) is een openluchtmuseum in Boekarest dat genomineerd is als beste museum van Europa. Men zegt dat het middelpunt van Boekarest het Kilometre Zero is. Lees verder >>>

bewerk 

Bijzonder aan Boekarest


bewerk 

Geselecteerde afbeelding

Skyline over Piața Revoluției.jpg
overzicht bewerk 

Boekarester van de dag

Ilie Năstase (Boekarest, 19 juli 1946) is een Roemeense tennisser.

Hij is een voormalig Nummer 1 en won de US Open in 1972 en Roland Garros in 1973. In totaal won hij 52 enkeltitels en 45 titels in het dubbelspel.

Grand Slam titels (2)
1972 U.S. Open Arthur Ashe 3-6, 6-3, 6-7, 6-4, 6-3
1973 Roland Garros Nikola Pilic 6-3, 6-3, 6-0
bewerk 

Meehelpen aan Boekarest op Wikipedia

overzicht bewerk 

Bezienswaardigheid van de dag


Het Dorpsmuseum (Roemeens: Muzeul Satului) is een openluchtmuseum in Boekarest, de hoofdstad van Roemenië, en ligt aan de beroemde Kiseleffweg. Het museum laat zien hoe er wordt geleefd op het Roemeense platteland. Het platteland heeft veel betekend voor de Roemeense geschiedenis. Vanaf de Romeinse tijd toen Romeinse kolonisten Dacië bekoloniseerden op plattelandse wijze, tot de helft van de 20e eeuw, toen de meerderheid van de Roemenen nog op het platteland woonden. Er zijn 300 authentieke gebouwen uit alle streken van het land bijeengebracht en verder ook een aantal meren (totaal: 30 hectare). Dit museum beslaat een ruimte van 100.000 km².

bewerk 

Bezienswaardigheden

bewerk 

Boekaresters

Meer >>>