Portaal:Gent

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
bewerk 

Gent

Gravensteengent22042008.JPG
Welkom op het Portaal

over de stad Gent
GentVlag.gif
bewerk 

Gent

Gent

Gent is de hoofdstad van de Vlaamse provincie Oost-Vlaanderen. De stad wordt ook wel Arteveldestad genoemd. De rivieren de Leie en de Schelde vloeien samen in Gent. Van de 11e tot de 16e eeuw was Gent de grootste stad van de Nederlanden. In 1500 werd Keizer Karel in de stad geboren.

De stad telde op 1-1-2014 250.284 inwoners en heeft een oppervlakte van 156,18 km². De bijnaam van de inwoners, die veelal het Gentse stadsdialect spreken, is de stroppendragers.

bewerk 

Deelgemeenten

bewerk 

Geschiedenis

Gravensteen
Keizer Karel
bewerk 

Lijsten

bewerk 

Categorieën

bewerk 

Gewenste artikelen

overzicht bewerk 

Uitgelichte afbeelding

overzicht bewerk 

Uitgelicht artikel

Koninklijke Opera

Cédric Van Branteghem is een Gents atleet, gespecialiseerd in het loopnummer over 400 m. Hij nam tweemaal deel aan de Olympische Spelen en maakte deel uit van het estafetteteam, dat in 2008 op de Olympische Spelen vijfde werd en hierbij het Belgische record op de 4 x 400 m estafette verbeterde. Voor zijn atletiekprestaties kreeg hij tweemaal de Gouden Spike uitgereikt. (lees meer...)

bewerk 

Cultuur

bewerk 

Bezienswaardigheden

bewerk 

Commons

Subportalen van België
Antwerpen · Brugge · Brussel · Gent · Kortrijk
Subportalen van Steden
Amsterdam · Antwerpen · Barcelona · Berlijn · Boekarest · Breda · Brugge · Brussel · Den Haag · Gent · Gouda · 's-Hertogenbosch · Istanboel · Kortrijk · Leiden · Londen · Maastricht · New York · Nijmegen · Parijs · Rotterdam · San Francisco · Utrecht
bewerk 

Portalen