Portaal:In het nieuws

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Icons-mini-date.gif Datum: 20 april 2014   
Clock.png Tijd: 01:57 MEZT

Current event marker.svg
   

Voor maandelijks nieuws uit de afgelopen 2 decennia, zie de infobox op:
1990 · 1991 · 1992 · 1993 · 1994 · 1995 · 1996 · 1997 · 1998 · 1999
2000 · 2001 · 2002 · 2003 · 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009
2010 · 2011 · 2012 · 2013


Wikinews

Wikinews-logo.png

Wikinews: Engels · Duits · Frans · Nederlands · meer...

Wikinews is een vrije nieuwsbron waarvoor men zelf kan schrijven.
Meer nieuws

Naar land

Naar sport

Naar overig onderwerp

Actuele onderwerpen

Huidige / komende feestdagen en herdenkingen

Huidige / komende evenementen en gebeurtenissen

Personen die recent in het nieuws waren

Recent overleden

Gabriel García Márquez
Externe links

Nederlandstalige nieuwsbronnen

Internationale nieuwsbronnen (Engels-, Duits-, Franstalig)

Voor sommige kranten dient men zich te registreren voor het lezen van tekst. Diensten als Bugmenot bieden databases met inloggegevens aan die het invoeren van persoonlijke gegevens en onthouden van deze gegevens overbodig maken.

Recentste nieuwsberichten


Kepler186f
Eerder in het nieuws

Hieronder staat het nieuws dat eerder op de hoofdpagina heeft gestaan en in de kolom recentste nieuwsberichten hierboven. Oudere berichten die hier niet meer staan zijn terug te vinden in het maandartikel van het betreffende jaar. Zie de categorie 2014 voor een overzicht van artikelen over het jaar 2014.

April 2014

18 april

 • Er doet zich een aardbeving voor met een kracht van 7,5 op de schaal van Richter in de Mexicaanse staat Guerrero. Ruim 100 gebouwen worden vernield, maar er vallen geen slachtoffers.

15 april

Lunar eclipse north down.jpg

14 april

 • Minstens 71 mensen worden gedood en meer dan 120 mensen raken gewond bij een bomaanslag in een busstation in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja.

13 april

12 april

11 april

10 april

9 april

8 april

 • De Wereldgezondheidsorganisatie meldt dat de ebola-epidemie in West-Afrika een van de ergste uitbraken ooit is van het virus. Er zijn al 101 mensen in Guinee aan de ziekte gestorven en tien in buurland Liberia.
 • Microsoft stopt met de ondersteuning van Windows XP, waardoor voor computers met dit besturingssysteem grote beveiligingsrisico's ontstaan. Zowel de Nederlandse als de Britse overheid sluit met Microsoft een miljoenendeal om de ondersteuning voor haar computers te verlengen.

7 april

 • De Heartbleedbug, een programmeringsfout in het beveiligingssysteem OpenSSL, wordt per toeval ontdekt. Door de fout, die al twee jaar bestaat, is het mogelijk dat hackers wachtwoorden en andere beveiligingssleutels bemachtigen.

6 april

5 april

 • In Afghanistan wordt de eerste ronde van de presidentsverkiezingen georganiseerd om een opvolger te kiezen voor Hamid Karzai. Grote incidenten blijven uit, maar volgens het Afghaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zouden toch bijna 200 mensen, vooral talibanleden, omgekomen zijn op de verkiezingsdag.
 • Bij etnisch geweld, uitgevoerd door de Fulbe-stam, in de Nigeriaanse deelstaat Zamfara worden minsten 79 mensen omgebracht. Een aanslag van de extremistische groepering Boko Haram maakt nog eens zeventien slachtoffers.

4 april

1 april

 • Meerdere bedrijven halen 1 aprilgrappen uit, waaronder KPN, dat een telefooncel in Dordrecht zou plaatsen omdat plaatselijk niet meer naar mobiele telefoons gebeld zou kunnen worden, en Google, dat het mogelijk maakt om in Google Maps Pokémon te vangen.

Maart 2014

31 maart

30 maart

29 maart

 • In Guinee zijn al 70 mensen gestorven aan het ebolavirus. Gezondheidswerkers vrezen dat het virus, dat was uitgebroken op het platteland, zich vlugger zal verspreiden nu het de hoofdstad Conakry heeft bereikt.
 • Bij protesten tegen de regering en president Nicolás Maduro in de Venezolaanse stad San Cristóbal vallen twee doden. Daarmee komt het totale dodental van de protesten op 39.
 • Minstens veertien mensen komen om bij een busongeval in de Braziliaanse plaats Manaus.
 • De partijloze multimiljonair Andrej Kiska wint de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Slovakije. De ondernemer haalt 60% van de stemmen, tegen 40% voor de zittende premier Robert Fico.

27 maart

 • Na jarenlange onderhandelingen sluit de regering van de Filipijnen een vredesverdrag met de islamitische afscheidingsbeweging MILF. In ruil voor meer autonomie in het door hen geclaimde gebied Bangsamoro worden de wapens neergelegd en het streven naar een onafhankelijke staat opgegeven.

26 maart

25 maart

24 maart

Obama bekijkt in het Rijksmuseum het Plakkaat van Verlatinghe

23 maart

22 maart

21 maart

19 maart

18 maart

17 maart

16 maart

14 maart

 • Meer dan honderd mensen worden gedood bij een aanval op drie dorpen van de de Fulbe in Midden-Nigeria.

13 maart

12 maart

11 maart

9 maart

8 maart

7 maart

6 maart

 • Het parlement van de Oekraïense deelrepubliek Krim stemt bij decreet voor afscheiding van Oekraïne en aansluiting bij Rusland. De betekenis hiervan is omstreden. In Brussel raken de EU-leiders het eens over graduele sancties tegen Rusland naar aanleiding van de Krimcrisis.
 • Archeologen ontdekken in Portugal een nieuwe dinosaurussoort. Met een lengte van 10 meter en een gewicht van 4 à 5 ton is de soort Torvosaurus gurneyi een van de grotere vleesetende dinosauriërs uit het tijdperk Jura.

5 maart

4 maart

2 maart

1 maart

 • Bij een aanslag in het station van Kunming, de hoofdstad van de Chinese provincie Yunnan, worden 29 mensen doodgestoken en vallen minstens 113 gewonden. Vier van de daders worden door de politie doodgeschoten.