Portaal:In het nieuws/Atletiek

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

In het nieuws

Sport algemeen

In het nieuws - Atletiek brengt op regelmatige basis het voornaamste nieuws over atletiek. Het meest recente nieuws staat eveneens op het portaal:Atletiek vermeld.


Actuele onderwerpen:


Atletieknieuws van voorgaande jaren:
2004 - 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016


Meest recente atletiekberichten
Dylan Borlée
Nadine Visser

Eerder in het nieuws[bewerken]

1 maart[bewerken]

20 februari[bewerken]

Dafne Schippers

19 februari[bewerken]

18 februari[bewerken]

 • Christian Coleman maakt aan alle twijfel rond zijn eerdere wereldrecord op de 60 m indoor van 6,37 s in januari (er waren geen elektronische startblokken gebruikt en ook de dopingcontrole direct na de race was niet uitgevoerd) door in Albuquerque naar 6,34 s te snellen, waarmee de Amerikaanse sprinter vijf honderdste seconde afhaalt van het dus nog steeds geldende record van Maurice Greene uit 1998.
 • Tijdens de NK indoor in Apeldoorn loopt Madiea Ghafoor de 400 m tweemaal binnen de gestelde limiet voor de komende WK indoor. Eerst komt zij op zaterdag tijdens de series al tot 52,92 s, om een dag later de finale te winnen in 52,21 s, de op een na snelste indoortijd die ooit door een Nederlandse atlete werd gelopen. Ghafoor, die eerder al de limiet op de 60 m had gehaald, maar op dit onderdeel inmiddels door enkele snellere landgenotes voorbij was gestreefd, kan zich nu met een gerust hart gaan opmaken voor het mondiale toernooi in Birmingham. Femke Pluim verzekert zich van deelname aan de EK in Berlijn door het polsstokhoogspringen te winnen met een sprong over 4,45 m.

10 februari[bewerken]

 • Bij indoorwedstrijden in Gent lopen drie Nederlandse sprintsters op de 60 m een tijd binnen de kwalificatie-eis van 7,30 s voor de WK indoor van volgende maand. Dafne Schippers komt in haar serie tot 7,17 s, maar verknalt later haar finale met een valse start. Die wordt vervolgens gewonnen door Jamile Samuel in 7,21 s, gevolgd door Naomi Sedney in 7,27 s. Samuel kwalificeerde zich al eerder, zodat het aantal sprintsters dat voldaan heeft aan de toelatingseis, nu is gestegen naar vijf. Op de 60 m horden wint Eefje Boons in 8,12 s en kwalificeert zich hiermee eveneens voor Birmingham. Dat doet op dit onderdeel trouwens ook de Belgische Eline Berings, die in haar serie 8,05 s laat klokken. In de finale eindigt zij achter Boons als tweede in 8,13 s.

8 februari[bewerken]

3 februari[bewerken]

Janice Babel

31 januari[bewerken]

Piet Bleeker

26 januari[bewerken]

 • In haar eerste wedstrijd van het jaar, de Istaf Indoor in Berlijn, loopt Nadine Visser zich in één klap in de ploeg voor de WK indoor in Birmingham. Op de 60 m horden laat zij een tijd noteren van 7,99 s, ruim binnen de vereiste 8,14 s. In de finale scoort de Hoornse zelfs een tijd van 7,98 s, al eindigt zij daarin desondanks als laatste.

25 januari[bewerken]

21 januari[bewerken]

Douwe Amels
 • Nadat hij in 2013 Europees kampioen U23 hoogspringen was geworden, zakte Douwe Amels, gekweld door blessures, langzaam maar zeker weg uit de top. Bovendien studeerde de Nederlander in 2016 af in het ondernemingsrecht en werd advocaat. Na een paar operaties aan zijn enkel en het besluit om zich toch nog een keer volledig op de zijn atletiekloopbaan te concentreren, vond hij echter de weg omhoog terug. Die brengt hem bij een wedstrijd in Leverkusen tot een hoogtesprong van 2,26 m en daarmee voldoet hij aan de limiet voor de EK in Berlijn in augustus.

20 januari[bewerken]

19 januari[bewerken]

6 januari[bewerken]

Horace Ashenfelter

30 december[bewerken]

6 december[bewerken]

 • In eerste instantie was het op 7 juni 2017 in Castricum door Thomas van Ophem geworpen Nederlandse record speerwerpen van 80,70 m door de Atletiekunie niet goedgekeurd, omdat de speer niet voldoende zou zijn gecontroleerd. Na een tegen deze beslissing ingediend protest is door de Atletiekunie opnieuw onderzoek gedaan en is vastgesteld, dat er zowel voor wat betreft de weging van de speer als aan alle overige voorwaarden in het wedstrijdreglement is voldaan. Vandaar dat is besloten om het record alsnog op te nemen in de recordboeken.

3 december[bewerken]

Sondre Nordstad Moen

28 november[bewerken]

26 november[bewerken]

 • In haar vergadering in Monaco besluit de IAAF dat de schorsing van de Russische atletiekfederatie, die in november 2015 werd opgelegd, gehandhaafd blijft. De IAAF stelt zich op het standpunt, dat de Russische dopingautoriteit nog steeds onvoldoende in staat is om onafhankelijk te functioneren. Bovendien heeft Rusland nog steeds niet toegegeven, dat het eerder geconstateerde dopingmisbruik van haar atleten door de staat werd gefaciliteerd. Het besluit houdt in, dat Russische atleten slechts onder neutrale vlag zullen mogen deelnemen aan de komende WK indoor in Birmingham, nadat is aangetoond dat zij op doping zijn getest door erkende, onafhankelijke bureaus.

24 november[bewerken]

Nafissatou Thiam

22 oktober[bewerken]

Joyciline Jepkosgei

15 oktober[bewerken]

23 september[bewerken]

 • De Turkse Aslı Çakır Alptekin, die al twee keer eerder werd geschorst vanwege verdachte schommelingen in haar biologisch paspoort (de tweede keer acht jaar, hoewel deze straf later werd ingekort tot vier jaar), is recent opnieuw betrapt op dopinggebruik. Dit betekent dat de Turkse, die eerder al vanwege genoemde schorsingen haar olympische en Europese titels op de 1500 m had moeten inleveren, haar spikes nu definitief aan de wilgen kan hangen. De Turkse atletiekfederatie heeft haar ditmaal namelijk voor het leven geschorst.

9 september[bewerken]

 • Bij de Birell Grand Prix van Praag, een wedstrijd die deel uitmaakt van de serie IAAF Gold Label Road Races, wint Joyciline Jepkosgei de 10 km in 29.43. Ze verbetert hiermee niet alleen haar eigen wereldrecord van 30.04, dat zij eerder dit jaar op 1 april in de Tsjechische hoofdstad liep tijdens de halve marathon, maar de Keniaanse is met haar nieuwe besttijd tevens de allereerste vrouw die de 10 km binnen het halve uur aflegt. Het is dit jaar al het vijfde wereldrecord van Jepkosgei, die behalve op de 10 km ook de snelste ooit is op de 15 km, 20 km en halve marathon.

3 september[bewerken]

27 augustus[bewerken]

26 augustus[bewerken]

Nadine Visser

20 augustus[bewerken]

13 augustus[bewerken]

 • Op de laatste dag van de wereldkampioenschappen in Londen verovert Sifan Hassan een bronzen medaille op de 5000 m. In 14.42,73 eindigt zij achter de Keniaanse Hellen Obiri (goud in 14.34,86) en de Ethiopische Almaz Ayana (zilver in 14.40,35). Met deze bronzen plak wist de Nederlandse de eerdere teleurstelling uit op de 1500 m, die haar met een vijfde plaats niet had gebracht wat van tevoren was verwacht. Bovendien brengt zij met haar brons het totaal aantal door Nederland veroverde medailles op vier, een niet eerder behaald resultaat op een WK.
  Op de laatste WK-dag wordt ook het eerste en enige wereldrecord van het toernooi gevestigd. Op de 50 km snelwandelen voor vrouwen, dat voor het eerst op het programma staat, loopt de Portugese Inês Henriques in 4:05.56 naar de zege, een verbetering met tweeënhalve minuut van het record waarmee zij begin dit jaar deze discipline zelf op de kaart zette.

11 augustus[bewerken]

Dafne Schippers

6 augustus[bewerken]

Nafi Thiam

29 juli[bewerken]

 • Maureen Koster ziet af van deelname aan de wereldkampioenschappen. De Nederlandse geeft als verklaring, dat uit de laatste trainingstesten is gebleken dat haar wedstrijdfitheid te wensen overlaat, waardoor er onvoldoende basis is voor een succesvolle deelname.

28 juli[bewerken]

27 juli[bewerken]

Arnaud Art
 • Tijdens een meeting in Leverkusen worden beide Belgische records bij het polsstokhoogspringen verbeterd. Voor dit unieke feit zijn Fanny Smets en Arnaud Art verantwoordelijk. De eerste verbetert het record van 4,41 m bij de vrouwen van Chloé Henry uit 2014 naar 4,46 m, terwijl Arnaud Art het mannenrecord van 5,70 m, dat hij onlangs reeds evenaarde, nu naar 5,71 m tilt.
 • Vanwege haar positie op de wereldjaarranglijst (28-ste met 6113 punten) ontvangt zevenkampster Hanne Maudens van de IAAF een invitatie voor deelname aan de aanstaande wereldkampioenschappen. De KBAB neemt dit over en voegt de atlete uit Wetteren toe aan de selectie voor Londen. Hierdoor krijgt Maudens een prima gelegenheid om zich te revancheren voor haar zevenkamp eerder deze maand tijdens de EK U23 in Bydgoszcz, die zij door ziekte na de eerste dag had moeten afbreken.

26 juli[bewerken]

 • Ook discuswerper Erik Cadée gaat deelnemen aan de WK in Londen. De Nederlander was aanvankelijk niet geselecteerd door de Atletiekunie, maar nu er vanwege zijn 24e positie op de wereldranglijst inmiddels een invitatie van de IAAF is binnengekomen, mag hij alsnog naar Londen. Het wordt zijn vijfde deelname aan een WK. Eerder was Cadée erbij in 2007, 2009, 2011 en 2013, maar bereikte nooit de finale.
 • Eline Berings wordt door de KBAB toegevoegd aan de Belgische selectie voor de WK in Londen. Twee dagen eerder had zij tijdens de Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder de 100 m horden afgelegd in 13,02 s. Dat is weliswaar vier honderdsten boven de gestelde eis, maar de 31-jarige atlete uit Gent krijgt het voordeel van de twijfel nu zij, na twee jaar blessurenarigheid, zo goed is teruggekomen.

24 juli[bewerken]

23 juli[bewerken]

 • Op de laatste dag van de EK voor junioren in Grosseto boeken Nederlandse atletes andermaal succes. Jasmijn Lau en Floor Doornwaard veroveren na eendrachtige samenwerking op de 5000 m, waarbij het tempo voortdurend hoog wordt gehouden, de gouden en de bronzen medaille. Lau wint in 16.38,85, Doornwaard wordt derde in 16.41,71. Alleen de Duitse Miriam Dattke weet zich te handhaven in de buurt van het Nederlandse duo en wordt uiteindelijk tweede in 16.39,81.
Marlou van Rhijn

22 juli[bewerken]

19 juli[bewerken]

Eelco Sintnicolaas

17 juli[bewerken]

16 juli[bewerken]

 • Op de slotdag van de EK U23 in Bydgoszcz is er opnieuw succes voor de Belgische afvaardiging. Polsstokhoogspringer Ben Broeders verovert de gouden medaille door foutloos over 5,60 m te sprongen. Dat springt de Fransman Axel Chapelle weliswaar ook, maar die heeft daar twee pogingen voor nodig. Met in totaal tweemaal goud en eenmaal zilver kan de Belgische vertegenwoordiging zeer tevreden huiswaarts keren. In Bydgoszcz veroverde de ploeg evenveel goud als in de tien voorafgaande edities van dit kampioenschap bij elkaar.

15 juli[bewerken]

Renée Eykens

14 juli[bewerken]

 • Op de tweede dag van de EK voor atleten onder 23 jaar (U23) in het Poolse Bydgoszcz is er een eerste succes voor de Nederlandse afvaardiging. Kogelstoter Denzel Comenentia stoot de kogel naar 19,86 m en dat levert hem een zilveren medaille op achter de ongenaakbare Pool Konrad Bukowiecki, die tot 21,59 m komt. Het is al de tweede zilveren plak in een internationaal toernooi voor de in de Verenigde Staten studerende Comenentia, want bij de WK U20 in 2014 veroverde hij in dezelfde discipline ook al het zilver.

9 juli[bewerken]

Matej Tóth

6 juli[bewerken]

1 juli[bewerken]

28 juni[bewerken]

25 juni[bewerken]

21 juni[bewerken]

Ajee Wilson
 • De Amerikaanse 800 meterloopster Ajee Wilson, bij wie bij een dopingtest in februari de verboden stof zeranol werd aangetroffen, zal niet worden geschorst, omdat de Amerikaanse anti-dopingorganisatie USADA heeft vastgesteld, dat besmet vlees dat de atlete had gekocht, de oorzaak is van de positieve test. Wilson, wereldkampioene op de 800 m bij de junioren in 2010 en drievoudig Amerikaans indoorkampioene op deze afstand, zal alleen haar Amerikaanse indoorrecord, dat zij tijdens de Millrose Games op 1.58,37 stelde, niet gehonoreerd krijgen. In de afweging van USADA telt ook het feit mee, dat bij een controle die een week eerder werd uitgevoerd, Wilson niet positief had getest.

11 juni[bewerken]

Lisanne de Witte

10 juni[bewerken]

7 juni[bewerken]

 • Bij een wedstrijd in Castricum werpt Thomas van Ophem de speer geheel onverwacht naar een afstand van 80,70 m, negentien centimeter verder dan het Nederlands record, dat sinds 1999 op naam staat van Johan van Lieshout. Van Ophems PR stond op dat moment op 72,12 m. Of het record officieel erkend zal worden, is overigens nog de vraag. In Castricum bestond het deelnemersveld namelijk zowel uit mannen als uit vrouwen en volgens het reglement kunnen in zo’n wedstrijd geen records worden gevestigd. De Atletiekunie heeft inmiddels geadviseerd om hoe dan ook het record volgens de daartoe bestaande procedure wel aan te vragen.

5 juni[bewerken]

 • Bij wedstrijden in Eeklo gooit Philip Milanov de discus naar 65,19 m, een fractie voorbij de limiet van 65,00 m voor de komende WK in Londen. De Belg kan nu met een gerust hart toewerken naar dit toernooi, waarop hij iets te verdedigen heeft: twee jaar geleden veroverde hij in Peking met 66,90 m immers het zilver.

2 juni[bewerken]

28 mei[bewerken]

Nafissatou Thiam
 • Op de jaarlijkse Hypo Meeting in Götzis doen zowel Belgische als Nederlandse meerkampers goede zaken. Opvallendst is de riante overwinning op de zevenkamp bij de vrouwen van Nafissatou Thiam. De regerend olympisch kampioene komt tot het opmerkelijke puntentotaal van 7013, niet alleen zowel een meeting- als een Belgisch record, maar ze rukt er ook mee op naar de derde plaats op de wereldranglijst aller tijden. Al doende brengt zij tevens het nationale record speerwerpen van 58,51 m op 59,32. Bij de mannen wordt Eelco Sintnicolaas tweede. Ook hij verbetert een nationaal record. Zijn eigen beste Nederlandse prestatie van 8506 punten uit 2012 wordt met 33 punten opgewaardeerd naar 8539 punten. Pieter Braun doet het met een vijfde plaats en een PR van 8334 punten ook zeer verdienstelijk. Beide atleten laten de WK-limiet van 8100 punten ver achter zich. Bij de vrouwen moeten de Nederlandse deelneemsters met bescheidener klasseringen genoegen nemen, maar zowel Anouk Vetter (achtste met 6497 punten) als Nadine Visser (tiende met 6355 punten) voldoen ruimschoots aan de WK-eis. Nadine Visser vestigt met 12,78 s op de 100 m horden, waarmee zij slechts een honderdste seconde verwijderd blijft van het 30 jaar oude nationale record van Marjan Olyslager, bovendien een meetingrecord.

27 mei[bewerken]

 • Op de tweede dag van de Prefontaine Classic, die deel uitmaakt van het IAAF Diamond League-circuit, loopt Bashir Abdi de 5000 m in 13.16,74. Hij wordt er weliswaar slechts dertiende mee, op eerbiedige afstand van winnaar Mo Farah, die met zijn winnende 13.00,74 voor de beste wereldjaarprestatie zorgt, maar de Belgische atleet duikt er toch ruimschoots mee onder de limiet van 13.22,60 voor de WK in Londen. Zijn deelname aan dit toernooi is hiermee dus verzekerd.

26 mei[bewerken]

Thijmen Kupers

20 mei[bewerken]

14 mei[bewerken]

6 mei[bewerken]

Sifan Hassan
 • Tijdens de Payton Jordan Invitational in Stanford loopt Sifan Hassan de 5000 m in 15.13,15, wat ruim voldoende is om zich te kwalificeren voor de komende WK in Londen. De wedstrijd werd gelopen onder slechte weersomstandigheden: veel wind en slechts 12 graden. Hassans PR staat sinds 2014 op 14.59,23.

20 april[bewerken]

15 april[bewerken]

14 april[bewerken]

Sharona Bakker

6 april[bewerken]

 • Olympisch kampioene Jemima Sumgong, de eerste Keniaanse vrouw die olympisch goud wist te winnen op de marathon, test positief op het verboden middel epo tijdens een out-of-competition controle van de IAAF in Kenia. Als ook de B-staal deze uitkomst bevestigt, wacht haar een schorsing, wat een enorm gezichtsverlies zal betekenen voor lange afstandsatletiek in Kenia, waar haar overwinning op de marathon in Rio vorig jaar juist zo uitbundig werd gevierd.

1 april[bewerken]

31 maart[bewerken]

29 maart[bewerken]

Elvan Abeylegesse
 • Gamze Buluts landgenote Elvan Abeylegesse raakt eveneens wat medailles kwijt. Deze Turkse testte positief bij een heranalyse van haar staal op de WK van 2007. Dit betekent, dat al haar resultaten tussen 25 augustus 2007 en 25 augustus 2009 worden geschrapt. Dus verliest zij haar zilveren medailles van de 10.000 m tijdens de WK in Osaka en van de 5000 en 10.000 m tijdens de OS van 2008. Haar Europese titels op beide afstanden van 2010 mag zij behouden.
 • De finale van de vrouwen op de 1500 m tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen is zo langzamerhand uitgegroeid tot een farce. Eerder, in 2015, had de oorspronkelijke winnares, de Turkse Aslı Çakır Alptekin, haar gouden medaille al moeten inleveren, nadat zij op dopingmisbruik was betrapt en voor acht jaar was geschorst. Nu is echter ook haar landgenote Gamze Bulut, die als tweede aankomende de gouden medaille vervolgens in de schoot geworpen had gekregen, tegen de lamp gelopen. In haar biologisch paspoort zijn verdachte schommelingen aangetroffen, op grond waarvan ook zij nu is geschorst, voor vier jaar in haar geval. De gouden medaille kan ze weer inleveren en doorgeven aan de oorspronkelijk als derde gefinishte Bahreinse Maryam Yusuf Jamal. Aangezien eerder ook al de finalistes Natallia Kareiva uit Wit-Rusland en Ekaterina Kostetskaya uit Rusland wegens dopingovertredingen waren gediskwalificeerd, is de meeste glans van deze finale er nu wel af.

17 maart[bewerken]

5 maart[bewerken]

4 maart[bewerken]

Liemarvin Bonevacia

3 maart[bewerken]

25 februari[bewerken]

23 februari[bewerken]

20 februari[bewerken]

Richard Douma

18 februari[bewerken]

 • In wat weleens zijn laatste optreden in een indoorwedstrijd zou kunnen zijn, verbetert Mo Farah zijn eigen Europese indoorrecord op de 5000 m met bijna anderhalve seconde tot 13.09,16. De Brit doet dit tijdens de indoorwedstrijden in Birmingham. Na de WK in Londen komende zomer gaat de 33-jarige Farah zich namelijk richten op de wegatletiek.
Sanne Verstegen

17 februari[bewerken]

 • In het Oekraïense Odessa overlijdt Nadezjda Olizarenko, de middellangeafstandsloopster die in 1980 voor de Sovjet-Unie goud veroverde op de 800 m tijdens de Olympische Spelen in Moskou en dat deed in de wereldrecordtijd van 1.53,5. Daarnaast behaalde zij ook nog eens olympisch brons op de 1500 m. Zes jaar later werd zij op de 800 m bovendien Europees kampioene. Op de weinig gelopen 4 x 800 m estafette is zij, tezamen met haar Sovjet-ploeggenotes, sinds 1984 met 7.50,17 houdster van het wereldrecord. Olizarenko, die overleed aan de gevolgen van ALS, de spierziekte die bij haar in 2015 was vastgesteld, werd 63 jaar.

12 februari[bewerken]

11 februari[bewerken]

 • Tijdens de Millrose Games in New York wint Sifan Hassan de Engelse mijl in 4.19,89. Het is de vierde tijd die indoor ooit op deze afstand werd gelopen en dik onder het Nederlandse record van Elly van Hulst, dat sinds 1988 op 4.28,08 staat. Een Nederlands record is het echter pas, als Sifan Hassan dat ook als zodanig aanvraagt. Met haar eerdere buitenprestatie op deze afstand van 4.18,20 uit 2015 liet zij dat achterwege.

10 februari[bewerken]

Yvonne Hak
 • De Russische atlete Maria Savinova wordt door het Internationaal Sporttribunaal (TAS) voor vier jaar geschorst wegens dopinggebruik. Savinova's naam was eind 2015 reeds gevallen bij de publicatie van het rapport van de onderzoekscommissie van het Antidopingagentschap WADA, waarin werd gesteld dat in Rusland op grote schaal was gerommeld met dopingcontroles. Zij zou een van de atletes zijn geweest waarvan was geknoeid met de where-abouts en dopingcontroles waren gemanipuleerd, of geheel waren verdwenen. Naast de schorsing worden bovendien alle uitslagen van Savinova tussen 26 juli 2010 en 19 augustus 2013 geschrapt, wat inhoudt dat zij op de 800 m zowel haar Europese titel in 2010, als haar wereldtitel van 2011 en olympische titel van 2012 verliest. Saillant detail is dat hierdoor de Zuid-Afrikaanse Caster Semenya nu zowel de wereldtitel van 2011 als de olympische titel van 2012 in de schoot geworpen krijgt, terwijl de Nederlandse Yvonne Hak promoveert naar de titel van Europees kampioene in 2010. De schorsing van Savinova gaat in op 24 augustus 2015.

4 februari[bewerken]

Laura Muir

2 februari[bewerken]

1 februari[bewerken]

 • Het Russische antidopingagentschap RUSADA maakt bekend, dat het Olga Koetsjerenko voor twee jaar heeft geschorst met terugwerkende kracht vanaf 28 augustus 2011. Alle uitslagen in die periode worden geschrapt, inclusief de zilveren medaille die zij veroverde bij het verspringen op de WK van 2011 in Daegu.
 • Bij indoorwedstrijden in Düsseldorf weet een drietal atleten zich te kwalificeren voor de aanstaande EK indoor. De Belgische hordeloopster Anne Zagré komt in haar serie van de 60 m horden tot 8,08 s en dat is precies één honderdste sneller dan de EK-limiet. In de finale wordt zij met 8,15 s zesde. Op die plaats eindigt de Nederlander Richard Douma op de 1500 m ook, maar hij doet dat in 3.41,98 en dat is net binnen de EK-limiet van 3.42,00. Hij mag dus eveneens mee naar Belgrado. Dat mag Melissa Boekelman eveneens, nadat haar eerder in Sittard geleverde limietprestatie van 17,25 m was afgekeurd door de Atletiekunie, omdat in die wedstrijd mannen en vrouwen door elkaar heen hadden gestoten en dat is tegen de internationale regels. In Düsseldorf kwam zij in een reguliere wedstrijd tot 17,22 m en verzekerde zij zich hiermee alsnog van EK-deelname.
 • Nadat eerder de Jamaicaanse ploeg op de 4 x 100 m estafette, die olympisch goud had gewonnen op de Spelen van 2008, te horen had gekregen dat de olympische plak weer ingeleverd diende te worden, omdat ploeglid Nesta Carter bij hertests alsnog tegen de dopinglamp was gelopen, is nu ook de Russische vrouwenploeg op de 4 x 400 m estafette, die op de Spelen van 2012 in Londen zilver won, om dezelfde reden de klos. Antonina Krivosjapka, een van de vier, is bij een hertest namelijk betrapt op het gebruik van het verboden turinabol. Ook die medailles moeten dus weer worden ingeleverd.

31 januari[bewerken]

Sanne Verstegen

29 januari[bewerken]

25 januari[bewerken]

Nesta Carter

15 januari[bewerken]

9 januari[bewerken]

Maksim Dyldin