Portaal:In het nieuws/Sport/2011/juli

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit is een archiefpagina voor Portaal:In het nieuws/Sport

31 juli[brontekst bewerken]

24 juli[brontekst bewerken]

17 juli[brontekst bewerken]

  • Voetbal - Titelverdediger Brazilië mist in de strafschoppenserie van de kwartfinale van de Copa América alle vier de strafschoppen die het mag nemen en wordt uitgeschakeld door Paraguay. Een dag eerder werd thuisland en favoriet Argentinië door Uruguay uitgeschakeld. Peru en Venezuela zijn de andere twee halve-finalisten.
  • Voetbal - Japan wordt verrassend wereldkampioen bij de vrouwen. In het Duitse Frankfurt wordt tweevoudig wereldkampioen Verenigde Staten na penalty's verslagen. Japan wist in de vijf eerdere titeltoernooien slechts drie wedstrijden te winnen en sneuvelde vier van de vijf keren in de groepsfase.

12 juli[brontekst bewerken]

  • Atletiek - De Spaanse atlete Marta Domínguez is door het Spaanse gerecht volledig vrijgesproken van alle verdachtmakingen op het gebied van het gebruik van en de handel in doping. De wereldkampioene van 2009 op de 3000 m steeple, die zwanger is, werd op 9 december 2010 samen met dertien andere personen (atleten, trainers en medici) opgepakt in de antidopingactie 'Galgo' (windhond). Zes van hen, waaronder haar trainer Cesar Perez en de Spaanse dopingdokter Eufemiano Fuentes, werden op 12 december beschuldigd van een 'misdrijf tegen de openbare gezondheid' en 'handel in verdovende middelen'. Dominguez werd op 10 december geschorst in haar functie als vicevoorzitster van de Spaanse atletiekfederatie, in afwachting van de resultaten van het onderzoek.

3 juli[brontekst bewerken]

2 juli[brontekst bewerken]