Portaal:Wielersport/Afbeelding van de dag

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit is een overzicht van alle Afbeelding van de dag-afbeeldingen.

Overzicht
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

Maandag[bewerken]

Félix Sellier is kwaad nadat hij is aangereden door een automobilist

Félix Sellier is kwaad nadat hij is aangereden door een automobilist. De Belg Emile Masson senior luistert mee. Ronde van Frankrijk, begin jaren 1920.


Dinsdag[bewerken]

Een BMX-wedstrijd.

Een BMX-wedstrijd. Bij BMX (Bicycle Motocross) is een extreme sport waarbij de deelnemers op kleine kleine fietsen over verschillende ondergronden racen.


Woensdag[bewerken]

Antieke ligfietsen in het Velorama in Nijmegen

Antieke ligfietsen in het Nationaal Fietsmuseum Velorama. De eerste modellen ligfietsen werden al ontworpen eind 19de eeuw. Het duurde echter nog tot het begin jaren 80 van de 20e eeuw voordat er een serieuze markt ontstond, al blijft het gebruik van de ligfiets een randverschijnsel.


Donderdag[bewerken]

Een koppelkoers

Tijdens een koppelkoers, ook wel madison, ploegkoers of jacht genoemd, lossen twee renners elkaar om de anderhalf à twee ronden af.


Vrijdag[bewerken]

Het Vélodrome in Roubaix

Het velodroom in Robaais (Roubaix), waar Parijs-Roubaix ieder jaar eindigt. De wedstrijd, die begin april wordt verreden en wordt gekenmerkt door de vele kasseistroken, wordt gezien als een van de belangrijkste wielerklassiekers en wordt ook wel aangeduid als de "Hel van het Noorden".


Zaterdag[bewerken]

Toeschouwers bekijken de tourkaravaan met reclamewagens in 1958

Toeschouwers bekijken de tourkaravaan met reclamewagens tijdens de Ronde van Frankrijk 1958. De Tour is tegenwoordig een grote wedstrijd met allerlei vormen van merchandising, zoals de reclamekaravaan.


Zondag[bewerken]

Een racefiets van Orbea

Een wielerfiets van het merk Orbea. Racefietsen hebben een zo laag mogelijke luchtweerstand en gewicht zodat ze optimaal kunnen worden gebruikt in wielerwedstrijden.