Preview

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
19-11-2015

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia, vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past. De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de verwijderingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als je het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Pas als het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, kan deze melding verwijderd worden. Geef dit aan op de lijst door het toevoegen van de reden. (/)

Vraagteken
Er wordt getwijfeld aan de juistheid van een of meer onderdelen van dit artikel.
Raadpleeg de bijbehorende overlegpagina voor meer informatie, en pas na controle desgewenst het artikel aan.
Er is nog geen specifieke reden opgegeven.
Dit sjabloon is geplaatst op 19 november 2015.
Vraagteken

Een preview is een (kritische) vooruitblik op een nog uit te komen computerspel of computerspel. De term wordt ook wel gebruikt bij een vooruitblik op andere culturele uitingen, maar dan slechts bij uitzondering. Bij videospellen wordt echter altijd gesproken van een preview. Als het een recensie betreft van een spel wat al reeds is verschenen, wordt dit een review genoemd, wat zich laat vergelijken met een recensie.

Voor een preview krijgt de game-recensent een voorlopige versie van een nog te verschijnen videospel opgestuurd. Aan de hand van deze zogenoemde bètaversie wordt een stuk geschreven waarin de recensent zijn mening en verwachtingen laat blijken over het betreffende spel.

Films[bewerken]

Ook in de filmwereld komt men de 'preview' tegen: in een sneakpreview wordt een film getoond alvorens deze in première is gegaan. Ook gewone previews komen voor bij films. Deze worden dikwijls trailers genoemd, waarmee men duidt op kleine stukjes film(reclame), vaak te zien vóór de hoofdfilm in een bioscoop.