Prins Albert-piercing

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Prins Albert-piercing
BCR-prince-albert.jpg
Bijnaam PA
Locatie Urinebuis
Hersteltijd 2-4 weken

Een Prins Albert-piercing (PA) is een piercing die door de eikel van de penis aangebracht wordt. Er bestaat ook een “omgekeerde Prins Albert-piercing” die binnengaat door de urinebuis en naar buiten komt door een gaatje in de bovenkant van eikel. Het is één van de populairste piercings voor penissen.

De PA geneest sneller dan andere piercings. Dit komt doordat het gebied veel vaten heeft en het weefsel vrij elastisch is. Ook door te plassen wordt het wondje schoongemaakt en ontsmet. Urine is steriel als zij het lichaam verlaat. Ontstekingen bij deze piercing komen dan ook zelden voor. Het genezen duurt ongeveer één tot twee weken, hoewel de huid pas echt sterk is na een maand of negen.

Sommigen beweren dat de piercing het genot bij de seks verhoogt doordat de ring in de eikel ronddraait waardoor deze zowel de binnenkant als de buitenkant van de eikel stimuleert.

Voor veilig vrijen met een condoom hoeft de ring niet te worden verwijderd omdat de ring geen scherpe uitsteeksels heeft.

Deze piercing kan verlengd worden tot een apadravya.

Geschiedenis[bewerken]

De piercing is genoemd naar prins Albert van Saksen-Coburg en Gotha, de gemaal van de Britse koningin Victoria. Het verhaal luidt: Men droeg in die preutse tijd aan de hoven zeer strakke, maillotachtige pantalons, en Albert liet door een chirurgijn deze piercing aanbrengen, zodat de penis met een koordje vastgebonden kon worden rond het middel zodat er geen bobbel in de kruisstreek zichtbaar zou zijn. Er zijn echter geen concrete bewijzen dat hij zo'n piercing droeg en dit wordt dan ook beschouwd als een broodjeaapverhaal. De werkelijke oorsprong van deze piercing ligt in de New Yorkse homo- en SM-scene, waar de piercing begin jaren zeventig is ontwikkeld. Met de latere popularisering van piercings werd ook deze piercing meer gemeengoed.

Externe link[bewerken]