ProSiebenSat.1 Media

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

ProSiebenSat.1 Media is een Europese mediagroep, met hoofdzetel in Duitsland, die in 2007 ontstond uit de Europese mediagroep SBS Broadcasting en uit het Duitse tv-concern ProSiebenSat.1 Media.

Op 27 juni 2007 maakte ProSiebenSat.1 bekend dat ze het in Luxemburg gevestigde SBS Broadcasting voor 3,3 miljard euro overnam. Het nieuwe ProSiebenSat.1 zou, na de RTL Group, de grootste mediagroep van heel Europa zijn. ProSiebenSat.1 Media heeft zenders in 14 landen: 30 televisiezenders en 18 radiozenders. In Vlaanderen waren ze tot de verkoop in voorjaar 2011 vertegenwoordigd door VT4 en VIJFtv, in Nederland was ProSiebenSat.1 Media tot 29 juli 2011 eigenaar van SBS 6, NET 5 en Veronica. ProSiebenSat.1 Media AG is voor 56,7 % in handen van de twee Amerikaanse investeerdersfondsen Permira en KKR. De Telegraaf Media Groep NV heeft 6 % in handen ('grundkapital')[1]

Bestuur[bewerken]

Per 1 maart is de Duitser Thomas Ebeling de nieuwe CEO van ProSiebenSat.1 Media. Tot 31 december 2008 bekleedde de Franstalige Belg Guillaume De Posch deze positie. De Vlaming Patrick Tillieux is nog tot 30 juni 2009 de COO (Chief Operations Officer) van het bedrijf. Tillieux maakte carrière vanaf medio 2001 bij het toenmalige SBS Belgium. In januari 2005 werd Tillieux CEO van SBS Broadcasting Nederland. In maart 2006 werd hij COO van de hele SBS Broadcasting Group; in juli 2007 stapte Tillieux met de overname door ProSiebenSat.1 Media over als COO daarvan. O.a. Greg Dyke (oud-topman BBC), Harry Sloan (oprichter SBS, nu topman van MGM) en Gotz Mauser (als voorzitter, afgevaardigde Permira) alsmede Lord Clive Hollick (afgevaardigde KKR) maken samen met o.a. Telegraaf Media Groep-topmannen Ad Swartjes en Rien van Lent onderdeel uit van de Raad van commissarissen van ProSiebenSat.1 Media.

Eric van Stade is de algemeen directeur van het Nederlandse SBS Broadcasting BV waar SBS 6, Net 5, Veronica TV en Veronica Uitgeverij onder vallen. Op 29 juli 2011 hebben Sanoma (67 %) en Talpa (33 %) het Nederlandse SBS Broadcasting BV overgenomen.

ProSiebenSat.1-zenders[bewerken]

Denemarken[bewerken]

Duitsland[bewerken]

  • Sat.1 (algemene zender)
  • ProSieben (zender gericht op jongeren en jonge volwassenen)
  • Kabel eins (zender met nadruk op films, series, shows en nieuws)
  • Sat.1 Gold (zender gericht op oldere volwassenen, op 40 jaar)
  • Sixx (digitale zender gericht op vrouwen)
  • ProSieben MAXX

niet meer tot ProSiebenSat1

  • N24 (documentaire- en nieuwszender), werd afgesplitst als samenleving
  • 9Live (belspelzender), stuur operatie op 19 augustus 2011 set

Betaaltelevisie[bewerken]

Oostenrijk[bewerken]

Zwitserland (Duitstalig)[bewerken]

Hongarije[bewerken]

Nederland[bewerken]

Noorwegen[bewerken]

Roemenië[bewerken]

Bulgarije[bewerken]

Zweden[bewerken]

Finland[bewerken]

Griekenland[bewerken]