Pro Cycling Manager 2007

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
20-06-2016

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia, vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past. De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de verwijderingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als je het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Pas als het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, kan deze melding verwijderd worden. Geef dit aan op de lijst door het toevoegen van de reden. (/)


Cycling Manager 2007
Ontwikkelaar(s) Cyanide
Uitgever(s) Focus Home Interactive
Datum van uitgave juli 2007
Genre(s) Sport
Spelmodus Carrière en Multiplayer (online)
Platform(s) PSP en pc
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Pro Cycling Manager 2007 is een wielermanagementgame voor de pc en de PSP. Het spel is uitgebracht vlak voor de Ronde van Frankrijk van 2007. Het doel van het spel is om manager te worden van één van de zestig topploegen in het spel en deze ploeg doorheen de wielerseizoenen te helpen en zo veel mogelijk overwinningen te behalen. Het is onder andere mogelijk om jonge toprenners in wording te scouten, zelf trainingsschema's samen te stellen en men kan zelf bepalen aan welke wedstrijden je deelneemt.

Teams[bewerken]

In totaal zijn er 61 teams in het spel, bestaande uit twintig Protour-ploegen en 41 continentale teams. Verder zijn er ook nog nationale ploegen voor de Wereldkampioenschappen. Achttien van de twintig Protour-ploegen gaven hun toestemming om de licentie te gebruiken die nodig is voor een naamgeving van de renners en de ploeg die overeenstemt met de werkelijkheid. Alleen Astana en Unibet hebben andere namen (Kazakstana en Unibotte.com). De 41 continentale teams hebben meestal namen die iets veranderd zijn en hetzelfde geldt voor de renners van deze ploegen (bijvoorbeeld Alexandre Venokourov in plaats van Vinokourov).

Renners[bewerken]

De database van Pro Cycling Manager bestaat uit meer dan 1.500 renners. Naarmate hun carrière vordert en de renners ouder worden, ontwikkelen zij zich ook. Zo kun je jonge talenten vastleggen en grote sterren van hen maken. Wanneer renners de leeftijd van 37 tot 40 jaar bereiken, gaan ze definitief met pensioen.

Wedstrijden[bewerken]

In het spel kunnen alle wedstrijden uit de Protour gereden worden. Nagenoeg elke internationale wedstrijd is bespeelbaar.

Zie ook[bewerken]