Productschappen Vee, Vlees en Eieren

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De Productschappen Vee, Vlees en Eieren (afgekort PVE) is de naam van het gezamenlijke apparaat van twee Nederlandse productschappen: het Productschap voor Vee en Vlees (PVV) en het Productschap voor Pluimvee en Eieren (PPE).

Het PVE ontstond in 1993. Ir. Rob Tazelaar was ten tijde van de vorming van het PVE voorzitter van zowel het PVV als het PPE. De medewerkers van de PVE verrichten de werkzaamheden in opdracht van de twee besturen van het PVV en het PPE. Die twee productschappen zijn blijven bestaan als zelfstandige organisaties met een eigen herkenbare bestuurlijke verantwoordelijkheid. Verder wordt er nauw samengewerkt met het Productschap voor Zuivel dat in hetzelfde gebouw is gevestigd.

De Productschappen Vee, Vlees en Eieren heeft als wettelijke taak het behartigen van de belangen van de gehele branche en het belang van de Nederlandse samenleving.

Onder de activiteiten van deze organisatie vallen onder andere:

  • het meepraten over regelgeving in Den Haag en in Brussel
  • het doen of uitbesteden van onderzoek
  • reclame en voorlichting over vee, vlees en eieren
  • het uitbetalen van landbouwsubsidies

De huidige voorzitter van het PVE is Steven Lak.

In 2010 startte het Productschap de openstelling voor het publiek van 15 zogeheten zichtbedrijven om het imago van de varkenshouderij te verbeteren.

Sinds 1 januari 2015 is de PVE opgeheven.

Externe link[bewerken]