Professor Layton en de Verloren Toekomst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Professor Layton en de Verloren Toekomst
Ontwikkelaar Level-5
Genre Avontuur/Puzzel
Spelmodus Singleplayer
Platform Nintendo DS
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Professor Layton en de Verloren Toekomst is het derde spel uit de videospellenreeks Professor Layton van Level-5. Dit is het vervolg op het spel Professor Layton en de Doos van Pandora.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Het verhaal begint wanneer Professor Allen Stahngun een tijdmachine demonstreert. Professor Layton en zijn leerling Luke krijgen een brief uit de toekomst van iemand die zegt de toekomstige Luke Triton te zijn. In de brief staat dat Professor Layton in de toekomst kwaadaardig blijkt te zijn. In de loop van het verhaal blijken er heel andere zaken aan de hand te zijn.

Gedurende het verhaal krijgt de speler hersenkrakers, maar ook makkelijkere puzzels voorgeschoteld.

Personages[bewerken | brontekst bewerken]

Hoofdpersonages[bewerken | brontekst bewerken]

 • Professor Hershel Layton

Een archeoloog bij de universiteit van Gressenheller. Hij is een bekende puzzelfanaat en lost regelmatig mysteries op in de echte wereld, maar benadrukt dat hij geen detective is. Hij wordt heel vaak geconfronteerd met allerlei gevaren en hindernissen. Gelukkig helpt zijn leerling Luke hem een handje.

 • Luke Triton

De jonge leerling van de professor in de kunst van het puzzel-oplossen. hij is goed bevriend met Flora (ook wel de Golden Apple genoemd).

Personages die terugkeren[bewerken | brontekst bewerken]

 • Flora Reinhold

Zij is de golden apple waar Layton en Luke naar op zoek zijn in Professor Layton and the Curious Village. Ze is in de spellen Professor Layton en de Doos van Pandora en Professor Layton en de Verloren Toekomst een soort metgezel van Layton en Luke.

 • Inspecteur Chelmey

Een beroemde inspecteur die geneigd is om overhaaste conclusies te trekken. Hij heeft een kwaad karakter, maar dat is een beetje de schuld van Barton (hij is de stagiair van Chelmey).

 • Don Paolo

Een briljante, maar waanzinnige wetenschapper en de gezworen aartsvijand van professor Layton, hoewel die niet precies weet waarom. In Professor Layton en de Verloren Toekomst wordt alles duidelijk, dat hij ook verliefd was op Claire, ect. In de game helpt hij Layton een aantal keer maar maakt ook duidelijk dat Layton nog steeds zijn aartsvijand is. Hij deed dit allemaal voor Claire.

 • Oma Riddelton

Een verzamelaarster van puzzels, waarvan wordt gesuggereerd dat ze een heks is. Alle puzzels die zijn overgeslagen (en niet meer kunnen worden geprobeerd) worden bij Riddelton opgeslagen, zodat de speler ze alsnog kan proberen.

 • Andrew Schrader

Laytons voormalige mentor. Als Layton en Luke hem bezoeken in Londen (in de Doos van Pandora treffen ze hem dood aan in zijn kamer, op het einde van het spel blijkt dat hij niet dood was en nog leeft. In de Verloren Toekomst is hij eigenlijk Don Paulo in vermomming.

 • Barton

Hij is de trouwe hulp van Inspecteur Chelmey.

Nieuwe personages[bewerken | brontekst bewerken]

 • Puzzelientje

Omdat Oma Riddelton met Pensioen ging nam Buzzel (een bijdehante bij) haar taak over. Op een dag komt Puzzelientje (de kleindochter van Oma Riddelton) er bij. Zij schrikt van Buzzel en slaat hem neer met een vliegenmepper. Sinds dan kan je bij haar puzzels doen.

 • Buzzel

Buzzel is een bijdehante bij die Oma Riddeltons taak overnam omdat zij met Pensioen ging. Op een dag werd hij neergeslagen door Puzzelientje, de kleindochter van Oma Riddelton omdat zij hem een eng beest vond. (In de aftiteling is te zien dat Buzzel nog leeft.)

 • Dr. Stahngun/Dimitri Allen

De bouwer van de tijdmachine. Hij deed zich ook een tijdje voor als de slechte Professor Layton van de toekomst. Hij is ook leider van de Familiosi en runt het Restaurant aan de Theems. Hij had ook Premier Bill Hawks ontvoerd.

 • Clive

Clive was degene die de brief aan professor Layton en Luke schreef. In die brief deed hij zich voor als de toekomstige Luke en vroeg Layton en Luke om naar het 'toekomstige London' te komen. Als leugen vertelde hij dat er een kwade Layton regeerde maar in werkelijkheid was hij bezig een groot fort te bouwen om het huidige London te vernietigen. Hij wilde wraak nemen op premier Bill Hawks omdat zijn tijdmachine-experiment van 10 jaar geleden ervoor had gezorgd dat zijn ouders om het leven kwamen. Na het ongeval werd hij geadopteerd door Constance Dove, die na haar dood al haar geld aan Clive schonk. Hiermee kon hij het 'toekomstige London' bouwen. Op het einde wordt duidelijk dat Layton er 10 jaar geleden voor had gezorgd dat Clive zich niet in de brandende puinhopen van de tijdmachine-explosie zou storten omdat zijn ouders daar nog waren. In de hoop dat Layton hem opnieuw van het randje van de waanzin kon redden, lokte Clive Layton en Luke naar zijn nagemaakte London.

 • Celeste/Claire

De vorige liefde van Professor Layton, Don Paulo en Dimitri Allen waren ook verliefd op haar. Men dacht dat ze was omgekomen bij de explosie, maar ze was 10 jaar de toekomst ingeslingerd. Op het eind van het spel gaat ze terug naar het verleden en zal ze sterven.

 • Bill Hawks

De Premier van Londen. Bill Hawks Werkte samen met Dimitri Allen aan de tijdmachine, 10 jaar geleden. Om de tijdmachine te testen gebruikte hij lab assistent Claire Foley. Dimitri wilde hem tegenhouden omdat hij ook van Claire hield, en hij een ontwerpfout in de machine had ontdekt, maar kwam net te laat. De tijdmachine ontplofte en Claire werd 10 jaar de toekomst in geslingerd. Bill Hawks overleefde het ongeval.