Proteq

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Proteq is een Nederlandse verzekeraar die sinds 1988 een onderdeel is van SNS REAAL, thans VIVAT genaamd.

Proteq is voortgekomen uit het Hooge Huys. Deze verzekeraar begon al vroeg met direct writing activiteiten. Dit werd een zodanig succes dat dit conflicteerde met de reeds bestaande loondienstorganisatie van Hooge Huys. Om deze reden werd direct writer Proteq opgericht. Na de overname van Hooge Huys door Reaal, kwam vakbond FNV met het verzoek om ledenverzekeringen. De vakbond was aandeelhouder in Reaal en vond bij Proteq een plek hiervoor. Toen de FNV verzekeren niet langer zag als kernactiviteit, is Proteq gestopt met FNV Ledenverzekeringen. De kernactiviteiten zijn het direct verzekeren van consumenten en verzorgen van verzekeringen voor klanten van andere bedrijven, zoals Vroom & Dreesmann en Kruidvat.

Sinds 2004 worden voor zakelijke organisaties producten via het internet aangeboden. Ook is het bedrijf momenteel marktleider op het aanbieden van ziektekostenverzekeringen voor huisdieren via de tak "Dier en Zorg". Sinds 2005 worden alle producten en diensten ook aangeboden via de bedrijfssite op internet.

In 2003 neemt Proteq een 40% aandelenbelang in een nieuwe organisatie, die mensen gaat helpen bij Pechhulp, Route Mobiel en in juni 2006 worden alle aandelen overgenomen.

Proteq was verder sponsor van een marathonschaatsploeg en van de Nederlandse Davis Cup-ploeg in het tennis. Bij marathonschaatsploeg reden onder meer Maarten Heideman, Peter Baars, Peter de Vries en Ruud Borst.

Externe link[bewerken]