Psi Power

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Psi Power
Single van:
Hawklords
Van het album:
25 Years On
Uitgebracht 6 oktober 1978
Opname 1978
Genre sciencefictionrock
Label Charisma Records
Schrijver(s) Brock, Calvert
Producent(en) Hawklords
Hawklords
1977
Quark, Strangeness and Charm
  1978
Psi Power
  1979
25 Years
Volgorde op 25 Years On
-
-
  1
Psi Power
  2
Freefall
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Psi Power is een single van de Britse band Hawklords. Het is afkomstig van hun album 25 Years On, dat op dezelfde dag verscheen als de single. Het lied dat is opgenomen gedurende de maanden juni tot en met augustus 1978 is geschreven door de twee basisleden Brock en Calvert.

Het gehele album 25 Years On staat in het teken van somberheid over de toekomst. Psi Power begint echter positief. Een kind groeit op en beleeft de voordelen van telepathie. Als kind weet hij welke kaart moet aanwijzen binnen de Zenerreeks. Als opgroeiende jongen kan hij zo tegemoetkomen aan de wensen van de meisjes (they opened to me like a flower). In het derde couplet volgt dan de ommekeer; het is allemaal wel mooi en prachtig, maar hij kan het niet uitzetten. Hij krijgt een constante toevloed van gedachten en wil niets liever dan rust (Why don’t they give me some rest); het is allemaal te veel.

Musici[bewerken | brontekst bewerken]

Het nummer verscheen nergens in de hitparade. Er zijn twee versies, een lange voor het album en een korte voor de single.

Voorganger:
CB322
Blue Max
Dream machine
Charisma single
CB 323
Hawklords
Psi Power
Opvolger:
CD 324
Ferrets
Don’t fall in love