Puerto Rico (Gran Canaria)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Puerto Rico
Plaats in Spanje Vlag van Spanje
Puerto Rico (Canarische Eilanden)
Puerto Rico
Situering
Autonome regio Canarische Eilanden Canarische Eilanden
Provincie Las Palmas
Eiland Gran Canaria
Gemeente Mogán
Coördinaten 27° 47′ NB, 15° 42′ WL
Detailkaart
Puerto Rico (Gran Canaria)
Puerto Rico
Locatie in Gran Canaria
Portaal  Portaalicoon   Spanje

Puerto Rico ("Rijke Haven") is een zuiver toeristische kustplaats, behorend tot de gemeente Mogán in het zuidwesten van Gran Canaria. De plaats ligt tussen Arguineguín en Puerto de Mogán aan de autosnelweg GC-1. Het inwoneraantal bedroeg 4.433 in 2011.

Strand en bebouwing van Puerto Rico


In het westen grenst Puerto Rico aan het eveneens toeristische kustplaatsje Amadores. De plaats werd in het begin van de jaren 70 gebouwd aan de monding van een braakliggende barranco. Inmiddels heeft de bebouwing zich uitgebreid tot de twee naastgelegen rivierdalen. Het kunstmatige strand en de twee jachthavens, Puerto Base en Puerto Escala, zijn door een golfbreker beschermd tegen de krachtige stroming en de branding van de Atlantische Oceaan. Door de beschutte ligging is er vaak nauwelijks tot geen wind.

De appartementen in deze plaats zijn in trek bij watersportliefhebbers en zontoeristen, waarvan de meesten afkomstig zijn uit Scandinavië en Engeland. Vanuit de haven kan men vistochten ondernemen, walvistochten maken en met een veerpont reizen naar Arguineguín en Puerto de Mogán.

Afbeeldingen[bewerken | brontekst bewerken]

Panoramafoto baai Puerto Rico
Panoramafoto baai Puerto Rico