Punchestown Racecourse

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Punchestown)
Punchestown Racecourse
Plaats in Ierland Vlag van Ierland
Punchestown Racecourse (Ierland)
Punchestown Racecourse
Situering
Provincie Leinster
Graafschap County Kildare
Coördinaten 53° 11' NB, 6° 38' WL
Overig
Website www.punchestown.com
Foto's
Racing at Punchestown in 2009
Racing at Punchestown in 2009
Portaal  Portaalicoon   Ierland

Punchestown Racecourse is een paardenrenbaan op ongeveer 4 km ten zuidoosten van Naas in het Ierse graafschap County Kildare.

Wedrennen[bewerken | brontekst bewerken]

Punchestown noemt zichzelf "Home of Irish Jump Racing". Elk jaar in eind april of begin mei wordt hier het vierdaagse Punchestown Festival gehouden, het belangrijkste paardenracefestival in Ierland dat kan beschouwd worden als de Ierse tegenhanger van het Cheltenham Festival. Het heeft een vergelijkbaar formaat. Tot de belangrijkste hindernisraces van het festival behoren de Champion Chase, de World Series Hurdle en de Punchestown Gold Cup, die gelopen wordt over een afstand van meer dan 5.000 meter met zeventien hindernissen.

In november vindt een tweedaags Winter Festival plaats en er is ook een New Year's Eve Racing op de laatste dag van het jaar.

Eventing[bewerken | brontekst bewerken]

In Punchestown wordt elk jaar een internationaal eventingconcours gehouden. In 1991 en 2003 vond hier het Europees eventingkampioenschap plaats.

Muziek[bewerken | brontekst bewerken]

Punchestown is ook het toneel van muziekfestivals en optredens van rockgroepen zoals Bon Jovi die op 7 juni 2008 tijdens hun Lost Highway Tour op Punchestown speelden.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]