Punica (frisdrank)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Punica-fabriek in Hamburg

Punica is een van oorsprong Duitse fruitdrank die wordt geproduceerd door PepsiCo. De drank was in de jaren 90 populair in Nederland en België, maar wordt tegenwoordig minder verkocht. In Duitsland is Punica nog wel volop in de schappen te vinden.

Punica werd in 1977 voor het eerst op de markt gebracht door Dittmeyer GmbH. Deze firma werd in 1984 overgenomen door Procter & Gamble, die in 2004 het Punica-gedeelte verkocht aan de Amerikaanse investeerder J.W. Childs. Deze verkocht de Punica Getränke GmbH vervolgens in 2005 aan PepsiCo.

De oorspronkelijke drank Punica is een drank op basis van geconcentreerd vruchtensap. Met name de Multivitamine 17+4 (gele multivruchtendrank in een herkenbare brede, glazen fles met metalen dop) was in Nederland populair. De slogan voor deze drank in Nederlandstalige gebieden was destijds Punica Oase. In 1994 werd het assortiment uitgebreid met de Tea & Fruit-lijn: frisdrank met vruchtensap en thee.

De oorspronkelijke varianten worden tegenwoordig verkocht als Classics. In totaal worden nu negentien verschillende smaken geproduceerd. Deze zijn niet langer alleen verkrijgbaar in glazen flessen, maar eveneens in petflessen en softpacks.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]