Queen Saovabha Memorial Institute

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het memoriaal koningin Saovabha of Queen Saovabha Memorial Institute is een wetenschappelijk instituut in Bangkok en is genoemd naar koningin Saovabha.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het instituut heeft een koninklijke geschiedenis, en is een van de oudste reptielinstituten ter wereld. Het instituut kreeg in 1912 de toestemming na de dood van prinses Banlusirisarn om de naam van koningin Saovabha Phongsri te gebruiken. Zij was de moeder van koning Rama VI. Het instituut is verbonden aan het Rode Kruis.

Wetenschappelijk domein[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds zijn oprichting wordt het bezocht door scholen en universiteiten voor studie. Er is een ziekenhuisafdeling opgericht voor patiënten te behandelen, die lijden van giftige dieren zoals zeegels, wespen, schorpioenen en spinnen. Hemolysis alsook myonecrosis, paralysis worden er behandeld door gespecialiseerde artsen.[1]

Slangen[bewerken | brontekst bewerken]

Het bekendste is het populaire serpentarium, toegankelijk voor bezoekers. Hier wordt een uitzonderlijke verzameling van in- en uitheemse exemplaren gekweekt voor onderzoek. Deze verzameling kan worden bezocht en bevat zowel gifslangen als wurgslangen. De dieren worden bewaard voor wetenschappelijke en medische doeleinden, en studie van hun toxicologie, anatomie, fysiologie[2] en biotoop. Hiervoor wordt samengewerkt met de Chulalongkorn universiteit. Bezoekers kunnen er zien hoe men met slangen moet omgaan en krijgen demonstraties hoe ze gemelkt kunnen worden. Ook het onderzoek naar serum wordt er bestudeerd.

Specimen[bewerken | brontekst bewerken]