Queen of the Nile

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Queen of the Nile
Aflevering van The Twilight Zone
Aflevering Seizoen 5
Aflevering 143
Gastrollen Ann Blyth
Lee Philips
Celia Lovsky
Frank Ferguson
Ruth Phillips
Schrijver(s) Jerry Sohl (Charles Beaumont)
Regisseur John Brahm
Productiecode 2608
Eerste uitzending 6 maart 1964
Afleveringchronologie
← Vorige Volgende →
An Occurrence at Owl Creek Bridge What's in the Box
Lijst van afleveringen van The Twilight Zone
Portaal  Portaalicoon   Televisie

"Queen of the Nile" is een aflevering van de Amerikaanse televisieserie The Twilight Zone. Het scenario werd geschreven door Jerry Sohl, een ghostwriter voor Charles Beaumont.

Plot[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Opening[bewerken]

Rod Serling stelt de kijker voor aan Jordan Herrick, een journalist en columnist wiens werk al in honderden kranten is verschenen. Hij is van nature een cynicus en neemt niet snel iets voor waar aan. Vandaag zal hij filmster Pamela Morris gaan interviewen. Maar wat hij niet beseft is dat hij nu in het gezicht kijkt van de Twilight Zone.

Verhaal[bewerken]

Pamela Morris, een beroemde filmactrice, wordt geïnterviewd door Jordan Herrick. Tijdens het gesprek komt onder andere Pamela’s schijnbaar onuitputtelijke jeugdigheid ter sprake. Jordan vermoedt namelijk dat er iets met Pamela aan de hand is. Ook is hij van mening dat zij en Constance Taylo, een filmster die jaren geleden beroemd was, een en dezelfde zijn.

Lange tijd zwijgt ze hierover, maar uiteindelijk onthult ze dat een scarabee-amulet dat ze bij zich draagt de sleutel is van haar jeugd. Dit beeldje zuigt de levensenergie uit anderen en geeft die aan haar. Jordan zal dit nieuws echter niet openbaar maken, want hij is zelf al het slachtoffer geworden van de scarabee. Zijn lichaam vergaat tot stof terwijl zijn energie over gaat op Pamela.

Aan het eind van de aflevering ontdekt de kijker dat Pamela in werkelijkheid Nefertiti is, en dat ze op deze manier al eeuwen bestaat.

Slot[bewerken]

In zijn slotdialoog vertelt Rod Serling de kijker dat iedereen Pamela kent als filmactrice. Maar heeft ze wellicht nog aan ander naam? Een Egyptische naam van eeuwen geleden? Hij adviseert de kijkers niet te nieuwsgierig te worden naar de antwoorden op deze vragen, anders zou men weleens zo kunnen eindigen als Jordan.

Rolverdeling[bewerken]

Trivia[bewerken]

  • Deze aflevering staat op volume 28 van de dvd-reeks.

Externe link[bewerken]